Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След критиките на зрителите шеф Ангелов започна да учи на уважение към храната, кара играчите да преглъщат негодните ястия

Калмари отиват при боклука в коша, следват ги миди “Сен Жак”, яйца и нудъли летят към стената, където е бил размазван и гъши дроб, прегоряла патица и сурови пролетни ролца не са сервирани, а са сложени прилежно като орден на срама в джобовете на готвачите от най-горещата кухня в тв ефира - тази на шеф Виктор Ангелов в Hell's Kitchen.

Битката на професионалистите, които се борят за 100 000 лв. и място в ресторанта на най-педантичния кулинарен ас у нас, е жестока. А в боя наред с провалилите се играчи падат и купища скъпи продукти.

По тази причина след старта на шоуто не закъсняха и критиките от зрители, които се възмутиха от разхищението, демонстрирано на малкия екран, докато по последни данни у нас гладуващите са около милион и половина.

Не бива да се забравя, че в концепцията на тв формата е заложено кухнята да се превърне в зрелищен ад, а водещият да подклажда пламъците и да бичува претендентите за голямата награда като безпощаден властелин.

В оригиналното американско предаване, чието лице е световноизвестният готвач Гордън Рамзи, се унищожават огромни количества храна с неизмерима стойност.

Гордън Рамзи изобщо не щади гласа си в крясъците срещу участниците в шоуто и е безпощаден както към тях, така и към техните ястия, които не отговарят на очакванията му. Водещият изхвърля, замеря и залива с каквото му попадне готвачите, а главата на един от тях дори е попадала между две хлебчета за бургер, за да се получи перфектният идиотски сандвич.

Самият Виктор Ангелов е споделял пред "168 часа", че не му пречи да го сравняват с Гордън Рамзи, когото харесва в другите му тв изяви и не толкова в Hell's Kitchen.

"Малко в повече ми идват крясъците му. Намирам ги за леко преиграни", призна топготвачът.

Във всеки случай у нас при толкова много хора, които страдат от недохранване похабяването на скъпо месо, риба и дори обикновени яйца не може да бъде оправдано от примера, зададен от американския формат.

Именно заради това и продуцентите на кулинарното предаване си взеха поука и предприеха бързи мерки, видими за редовните зрители на Hell's Kitchen.

В последните седмици шеф Ангелов продължава да е все така експресивен и да обръща по някоя чиния, но вече не позволява груби прояви на похабяване на храна.

В един от епизодите червеният отбор - на дамите, прегори и окепази няколко порции скариди, а техният бос моментално ги изпрати на маса в ъгъла и лично им сервира чиниите с морски дарове и киноа, за да ги хапнат.

Това не е единичен случай и шеф Ангелов от няколко седмици кара готвачите да преглъщат своите грешки, колкото и горчиви да са те.

Все по-често гневът на кулинарния педант дори бива взривен именно, когато пред очите му някой от състезателите изхвърли на боклука своя хранителен провал.

Такава ситуация се разигра пред очите на зрителите с един от играчите на синия отбор - Марко. Той запрати в коша отлично парче месо и както каза неговият съотборник Филип: "Една десета от цяло говедо бе изхвърлена"

Така Марко си навлече виковете на шеф Ангелов, който го изгони от кухнята, но след извиненията на готвача все пак го остави до края на вечерната резервация. На финала на същия епизод обаче заради този гаф Марко бе номиниран за изгонване от боса с обяснението, че е "принц", който у дома навярно "тъне в охолство и ака жълтици", но постъпката му е "непростима" за тази кухня.

Всъщност относно виковете на Ангелов пред камерата той не скри от "168 часа", че когато има причина, си позволява да извисява заплашително глас и в личния си ресторант.

"Ако ви кажа, че не се е случвало, ще ви излъжа. Но винаги има причина. Още при ръкостискането, когато започвам съвместна работа с някого от готвачите, задавам въпроса: "Предпочитате да ви крещя, когато сбъркате, или предпочитате да ви глобявам?" Общо взето, в 99% от случаите избират първото. Така че имаме сделка от самото начало по темата."

Шеф Ангелов обаче играе умело както ролята на безмилостен началник, така и на учител в Hell's Kitchen. Все по-често той започна да повтаря на участниците колко са важни уважението към храната и оползотворяването на всички налични продукти.

Във великденското издание на риалитито преди основната напечена резервация отборите влязоха в съревнование по правене на най-дълъг козунак и от тях се изискваше да се преборят с килограми тесто.

Загубилият син отбор трябваше да обработи цялата тази продукция и да я превърне в десетки готови козунаци, предназначени за дома за сираци на отец Иван.

В началото на април пък шеф Ангелов изправи готвачите и пред друго предизвикателство, като им даде ново пролетно меню за ресторанта.

Преди то да попадне в ръцете на гостите обаче, участниците трябваше да намерят приложения на всички заготовки от старото меню, като премерят сили в приготвянето на оригинални ястия и най-важното - като научат безценния урок, че храната прави борбата.

Четете още: 

Шеф Виктор Ангелов: Кой ще надделее: Hell's Kitchen или MasterChef? Шегувате ли се?!

Риалити войни нажежиха ефира