Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По време на снимките на лентата младата каскадьорка Джой Харис загива при изпълнението на опасна сцена с мотор

Най-ироничният, провокативен, абсурден и абсолютно неустоим за публиката супергерой в червен костюм и въоръжен с безпощаден хумор, се завръща на големия екран, за да разтърси за втори път шаблона за комиксов екшън.

"Дедпул 2" е дванадесетият филм от поредицата "Х-Мен" на “Марвел Комикс” и е продължение на лентата за култовия персонаж от 2016 г., която постигна неочаквано колосален успех. В главната роля отново влиза холивудската звезда Райън Рейнолдс, който има пълното право да разполага, както намери за добре, с кинообраза на Дедпул, който нямаше да триумфира без него.

Канадският актьор дълго време се бори, за да извоюва право на изява за комиксовия герой, създаден от Роб Лайфелд и Фабиан Найсеза. Рейнолдс успя да пребори редица "експерти" в киноиндустрията, които години наред спираха първия филм, но в крайна сметка получиха добър урок. И като обеца на ухото им останаха над 783 милиона долара приходи, заработени от лентата в световен мащаб, при бюджет на филма от 58 млн. долара.

При този феноменален резултат продължението се затвърди като задължително и, естествено, Рейнолдс пак държи юздите здраво, като отново е и продуцент на филма заедно с Лорен Шулер Донър и Саймън Кинбърг.

Сценарият е дело на Пол Уърник и Рет Рийс, чиито имена стоят и зад скрипта на "Дедпул". В екипа обаче са налице и важни смени, като новата лента е и с нов режисьор - Дейвид Лийч, добре известен и с каскадьорските си изяви, и с продуцентските, и с приноса си като асистент-режисьор на Чад Стахелски в "Джон Уик". Изобщо той е професионалистът с необходимите умения и най-важното - човекът, който изцяло говори на един език с двигателя на филма Рейнолдс.

Не може да се каже същото за предшественика му Тим Милър, който засне първия филм, но между него и звездата се появиха "творчески различия".

За съжаление снимките на очакваната с нетърпение от мнозина продукция биват помрачени от трагичен инцидент. Млада каскадьорка загива във Ванкувър по време на изпълнението на опасна сцена с мотор, в която дублира актрисата Зази Бийтс.

Джой Харис, която е била професионална състезателка, губи контрол над мотора и се блъска в стъклена витрина на първия етаж на "Шоу тауър" в центъра на града. Според Deadline това е била първата каскадьорска изява на младото момиче във филм. Рейнолдс написа в туитър, че актьорите и целият екип са "съкрушени" от смъртта на Харис.

"Дедпул 2" обещава да е изпълнен с още повече закачки, референции и пародия, но не само... Историята разказва как очарователният готвач Уейд Уилсън среща трудности да изпълни мечтата си да стане най-хубавият барман в Мейбери, след като едва оцелява в почти фатална атака на говеда. Обезобразеният Уейд трябва да се научи да се справя със загубата на вкусови усещания и опитва отново да намери сладостта в живота си. Налага му се обаче да се бори с нинджи, якудза и глутница сексуално агресивни кучета. Докато обикаля света, за да разбере важността на семейството, приятелите и вкуса си, той трябва да преоткрие приключението и да си спечели така желаната чаша с надпис "Най-добрият любовник на света".

На големия екран любимецът на публиката в червено се изправя срещу нов враг от бъдещето - Нейтън Съмърс-Кейбъл, но не просто за спорта и гаврата, а за да защити от страховития пътешественик във времето млад мутант с изключителни суперсили (Джулиан Денисън).

Номинираният за “Оскар” Джош Бролин влиза в ролята на опасния противник на Дедпул, който, освен че идва от утрешните дни, е войник с телекинетични способности, кибернетични подобрения по тялото и липса на всякакво чувство за хумор.

Бролин приема присърце ангажимента си към продукцията и претърпява видима метаморфоза, като вае мускули със строг хранителен режим - никаква захар, тесто, алкохол и наркотици, като му е позволено да злоупотребява само с риба, ориз, яйца, зеленчуци, много вода и едно кафе сутрин. Резултатът не закъснява и актьорът дори се похвали в социалните мрежи с новия си вид, а хаштагът към една от снимките бе: #ryanreynoldsismybitch.

"Мисля, че финалният резултат ще е впечатляващ. През цялата изминала седмица водихме здрави битки с Джош - както вербални, така и физически. Ще видите, че резултатът ще е епичен", коментира по време на снимките Рейнолдс.

Дедпул обаче има и нужда от солидно подкрепление, за да срази Кейбъл, заради което сформира специална група от мутанти - X-Force.

В суперотряда влизат Негасоник Тийнейдж Уорхед (Бриана Хилдебранд), Домино (Зази Бийтз), Бедлам (Тери Крюс), Шатърстар (Люис Тан) и Зайтгайст (Бил Скарсгард).

Още в първия филм видяхме Негасоник Тийнейдж Уорхед, която работеше съвместно с Колос и можеше да се превръща в истинска бомба, като генерира експлозивни заряди от тялото си. В комикса нейната суперсила е телепатията, но в лентата сценаристите очевидно внасят своите промени у нея. Изобщо целият познат от хартията тим на X-Force претърпява някои изменения в своя скок към големия екран.

За Домино се знае, че умее да променя вероятностите и така никога не пропуска цел и е неуловима за куршумите, а Бедлам има биоелектрически способности. Шатърстар пък притежава свръхчовешка сила, скорост, издръжливост, ловкост, самолечение, умение да генерира биоелектрически заряди и още ред други таланти. Той е създаден чрез биоинженерство в друго измерение, наречено Моджосвят. Зайтгайст изхвърля през устата си киселинна течност, която може да разтвори всяко познато на човека вещество. Именно той е водачът на Х-Force в комиксите, но във филма на Дедпул този негов пост изобщо не му е гарантиран.

Световната премиера на "Дедпул 2" е на 18 май.