Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

53-годишната Гюлсевен отново ще се яви с белезници пред съда на 26 април. Снимка:Елена Фотева
53-годишната Гюлсевен отново ще се яви с белезници пред съда на 26 април. Снимка:Елена Фотева

Прокуратурата в Бургас протестира домашния арест, иска 53-годишната рецидивистка зад решетките

Вместо да стои под домашен арест, който й наложи съдът в Бургас, серийната крадла Гюлсевен Ш. и дъщеря й Филиз са се опитали да напуснат страната през ГКПП Дунав мост.

Това разкриха от Апелативната прокуратура, уточнявайки, че опитът е осуетен на 21 април - само ден след решението на бургаските магистрати.

Гюлсевен и дъщеря й, която също се разследва за кражби в съучастие с майка си, са разпознати на границата около 23 ч.

Опитът за бягство провокира районната прокуратура в Бургас да внесе протест срещу домашния арест на Гюлсевен Ш., делото е насрочено за 26 април.

53-годишната жена от село Свещари е обвинена в две кражби от луксозни магазини в центъра на Бургас. От единия крадлата задигнала дамско яке от естествена кожа на стойност 350 лв., а от дргия - две скъпи рокли, които стрували общо 400 лв.

И в двата случая Гюлсевен действала в комбина с дъщерята Филиз, която се правела на клиентка. Докато младата завързвала контакт с търговките, майка й крадяла дрехите, като ги мушкала под дълга шуба, с която нарочно била облечена.

Според районната прокуратура мярка за задържане "домашен арест" за Гюлсевен е неправилна.

"На първо място, събраните до този момент доказателства са достатъчни, за да обосноват извода, че обвиняемата е извършител на деянието, за което е привлечена към наказателна отговорност. Другите две предпоставки, които законът изкисква за задържането на Гюлсевен Ш. също са налице - обвиняемата може да се укрие или да извърши ново престъпление. Този извод се мотивира и от фактите, че по отношение на Гюлсевен Ш. са регистрирани 10 случая на кражби на територията на цялата страна - в Бургас, Варна, Исперих, Малко Търново и други градове", мотивира се прокуратурата.

Срещу 53-годишната рецидивистка има внесен обвинителен акт от Районна прокуратура Варна с повдигнато обвинение отново за кражба, допълват още от Апелативната прокуратура.

Държавното обвинение посочва, че Гюлсевен е безработна, няма постоянен адрес и е била издирвана, за да бъде обвинена за двете кражби в Бургас.

Адресът, който съдът е приел за постоянен в село Свещари, всъщност е нейният адрес по регистрация и няма доказателства, че това е актуалният й по местоживеене.

Полицаи от Исперих са посетили дома й в Свещари веднага след наложения на Гюлсевен домашен арест, но не са я открили. Нейната майка пък заявила, че не е виждала дъщеря си от 18 месеца.