Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министър Валентин Радев  Кадър: БНТ
Министър Валентин Радев Кадър: БНТ

Подобрява се състоянието, следва и още една операция. Дано всичко се възстанови. Полицията постепенно да се оттегли и да не е на стадиона - ние не сме най-футболната държава в света, каза  Валентин Радев в сутрешния блок на БНТ за пострадалата от бомбичка по време на мач полицайка.

Направихме една среща и взехме решение за краткосрочни и дългосрочни мерки - евентуално да се направят и промени в закона. Ако се налагат толкова промени, нека се направи и нов закон за футболното хулиганство. Краткосрочните мерки предвиждат да сложим камери, за да може да виждаме хората, които вършат безредици на стадионите. Призовавам хората да идват по-рано на стадиона на дербито, защото ще има щателни проверки. Ще присъства и повече униформен персонал на стадиона, коментира още той. 

Едно 24-годишно момиче едва не загуби окото си, нямате си представа колко народ трябваше да бъде разпитан. Не ме интересува на кой отбор е фен, нито искам да му помня името. Аз помня името на Гергана. Такова нещо не може да се случва, каза още министър Радев.

Изпълняваме каквото ни нареди прокуратурата, казват - ние присъстваме. Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не. Ние не можехме да бъдем по-експедитивни, защото това означаваше да оставим хората от прокуратурата да действат сами, коментира Радев случая със задържането на кметицата на "Младост".

На 27 очаквам доклад за случая на летище "София". В началото аз си мислех дали това е нагласено, но не трябва да се избързва, има си проверка. Служителите веднага са сменени със служители от Варна и Бургас, каза Валентин Радев.