Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефът на спецпрокурорите Иван Гешев каза, че арестът на кметицата на “Младост” бил стрес и за службите.
Шефът на спецпрокурорите Иван Гешев каза, че арестът на кметицата на “Младост” бил стрес и за службите.

Обвиненият като посредник при вземането на подкупа за кметицата на столичния район “Младост” Петър Дюлгеров и изнудваният бизнесмен са се видели в столичния “Ринг мол”, за да уговорят окончателния размер на рушвета.

Срещата между Дюлгеров, който е бивш кмет на “Младост”, и предприемача Александър Ваклин, била последната преди предаването на първата вноска от рушвета на 17 април т.г. Двамата си стиснали ръцете за 500 хил. евро, за да се издаде на Ваклин съобщение до всички заинтересовани, че предприемачът може да строи в м. Камбаните.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Дюлгеров са обвинени за подкуп от 70 хил. евро. В петък, когато спецсъдът решаваше дали да ги задържи, кметицата на “Младост” Десислава Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в “Ринг мол” на въпросната среща. Подобни данни по делото наистина няма, казаха запознати.

Разследващите обясниха, че няма противоречия в протоколите за парите, както твърди защитата.

Ваклин дал свои пари на 2 април, тъй като прокуратурата няма резервен фонд за такива случаи. Банкнотите трябвало да се бележат, за което има протокол от 2 април. След това те са върнати на Ваклин, за да може бизнесменът да ги предаде на посредника. Процедурата обаче се повторила, тъй като предаването на подкупа се отлагало на няколко пъти до 17 април. Сега 70-те хил. евро се съхраняват като доказателство в прокуратурата.

И при нас имаше стрес при ареста на Иванчева, коментира вчера шефът на спецпрокурорите Иван Гешев. Унизително е не, че Иванчева е стояла с белезниците пред Спортната палата, а че е изнудвала инвеститор, добави Гешев.