Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Служител от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), ливанец по произход, бе застрелян днес в Йемен - страна, опустошена от война, която се води повече от три години, съобщи организацията, цитирана от Франс прес.

Директорът на МКЧК за Близкия изток Робърт Мардини написа в Туитър, че е "шокиран, възмутен и наскърбен от убийството на (своя) колега и приятел Хана Лахуд в Таез", Южен Йемен.

МКЧК осъжда най-остро този безумен акт, посочи той и от името на персонала изрази съболезнования към семейството на загиналия, живеещо в Ливан, предаде БТА.

Според Червения кръст младият хуманитарен служител, отговарял за програмата, насочена към затворниците, е бил застрелян от неизвестни, докато пътувал за Таез с цел да посети местно изправително заведение.

Хана Лахуд веднага бил откаран в болница, където обаче не успели да го спасят. По думите на източник от болницата той е бил улучен с няколко куршума в сърцето.

По-голямата част от района около Таез е под контрола на правителствени сили, но съседните зони са в ръцете на бунтовниците хуси, напомня АФП.