Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Десислава Кулелиева
СНИМКА: Десислава Кулелиева

Белязаните банкноти, които са били дадени като подкуп на кметицата на "Младост и заместничката й Биляна Петрова са там, където трябва да бъдат, каза след делото прокурор Илиян Рангелов. От думите му се разбра, че всъщност банкнотите са били върнати на техния собственик Александър Ваклин само, за да може той да ги даде на посредника Петко Дюлгеров, който пък от своя страна да ги предаде на Иванчева и заместничката й Петрова. След това друг протокол по делото сочи, че парите са открити в колата, шофирана от Иванчева. 

Също така по делото стана ясно, че спрямо Иванчева са били прилагани специални разузнавателни средства още от 7 февруари. Те са поискани от служителя на антикорупционната комисия Николай Бонев. Съдия Пламен Панайотов отбеляза в своето определение, че показанията на Ваклин, съпругата му Полина и служителката му в тяхната фирма Галя Димитрова кореспондират с показанията на секретарката на Иванчева Маргарита Стоянова и зам.-кмета Румен Русев. От показанията на Ваклин става ясно, че той имал 2 срещи с Иванчева, което се потвърждава и от думите на секретарката. 

Съпругата му е свидетелствала пред съдия за делото, което тяхната фирма води в административния съд в София. Съдия Пламен Панайотов отбеляза, че има опасност тримата да извършат друго престъпление, както и да повлияят на свидетели. Затова той каза, че дава превес на наказателното производство, а не на факта, че тримата са образовани, с постоянни адреси в София, неосъждани. 

Поради тази причина, както и затова, че има достатъчно събрани доказателствата срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров, съдът ги остави в ареста. Те могат да обжалват пред Специализирания апелативен съд на 26 април. 

В този момент пред специализирания съд се провежда рехав митинг на поддръжници на Иванчева от сдружението за "Зелен Младост". Те са не повече от 20-ина души. Сред тях е пиарът на община "Младост" Петър Кърджилов. "Няма да се подадем", скандира един от участниците.