Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев бе посрещнат в Благоевград от кмета Атанас Камбитов.
Росен Плевнелиев бе посрещнат в Благоевград от кмета Атанас Камбитов.

"Сам по себе си КСНС беше повторение на вече случил се по въпросите на отбраната преди по-малко от година. Всичко, което се случи след това, вкл. и днешните изключително обидни думи от българския държавен глава по отношение на български депутат и шеф на парламентарно представена политическа сила, а именно г-н Цветанов най-малкото не правят чест на българския държавен глава." Това каза президентът Росен Плевнелиев /2-12-2017/ на въпрос на "24 часа" за провелия се Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев. 

Плевнелиев каза, че наследникът му на поста продължавал да бъде популист, да разделя вместо да обединява. "Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава. Държавният глава нарече Народното събрание нотариат, каза, че институциите са разградени и не съществуват, изгони г-н Цветанов от едно патриотично събитие и не го допусна преди година. Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев. Щял да се радва, ако Румен Радев се промени и му пожела успех, но нямал към момента илюзии. "В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Той е в Благоевград за тържеството на Природо-математическата гимназия "Акад. С. Корольов", която е завършил, по повод 45-годишния й юбилей.