Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

60-годишният Филип ще излежава присъдата си в България.Снимка:Елена Фотева
60-годишният Филип ще излежава присъдата си в България.Снимка:Елена Фотева

60-годишният  Филип Робертсон опипвал 12-годишна шведка, призна и се разкая

Районният съд в Несебър осъди ефективно на 10 месеца и 10 дни британец, обвинен в блудство с 12-годишна шведка в Слънчев бряг.

60-годишният Филип Робертсон ще излежи присъдата си в бургаския затвор, той има и наложена забрана за напуска страната.

Делото в районния съд в Несебър се гледа днес и премина по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като британецът призна изцяло вината си и изрази разкаяние.  Заседанието се гледа при закрити врата заради спецификата на обвинението.

На 27 юни, м.г. педофилът, който бил на почивка в Слънчев бряг с дългогодишната си приятелка, издебнал шведско девойче в хотел „Маджестик“. 12-годишната Елса била на басейна, където педофилът я наблюдавал известно време. Когато момичето  тръгнало към фоайето Филип я последвал. Влязъл с нея в асансьора и там й налетял. Опитал се да я целуне по главата, след което започнал да я опипва по бедрата и през бельото, в областта на интимните й части. Девойчето се разпищяло и успяло да се измъкне от извратения мъж преди да се случи нещо още по-лошо.

Срещу британския педофил има още един сигнал за осъществени блудствени действия с малолетно момиче от Дания също в Слънчев бряг миналото лято, но този случай е отделен и по него разследващите все още работят . По неофициални данни момичето отново е било притиснато в асансьор, където англичанинът си извадил половия орган.

По случая с момичето от Дания се чака изпълнение на международна съдебна поръчка, уточни административният ръководител на прокуратурата в Несебър Радост Бошнакова, която бе и наблюдаващ прокурор по приключилото вече дело срещу Робертсон заедно с прокурор Христина Апостолова.

Решението на районния съд в Несебър може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Бургаския окържен съд.