Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ И ВИДЕО: Десислава Кулелиева
СНИМКИ И ВИДЕО: Десислава Кулелиева

Строителният предприемач, изнудван от кметицата на Младост Десислава Иванчева, е трябвало да строи в местността "Камбаните" в Младост 4. Предприемачът, чието име до този момент не назовават, а само го наричат "пострадалият" е получил разрешение за промяна на подробния устройствен план от главния архитект Здравко Здравков на 14 юни 2017 г. 

Тя е била изпратена в община "Младост" още на 16 юни 2017 г., но до 17 април 2018 г. по нея не е имало никакво движение. В този ден в 12:55 Иванчева наредила на своята секретарка Маргарита Стоянова да я придвижи, но това се оказало невъзможно, защото не е имало подпис на кмета, стана ясно в пледоарията на прокуратурата.

Следи от веществото, с което са белязани банкнотите имало и на задната седалка, с която се е придвижвала кметицата и нейната заместничка Биляна Петрова. Следи имало и по сенника от лявата страна и по предната лява седалка, което показвало, че тя е пипала парите.

Иванчева преди началото на делото показа бележка, според която заместник-кметът по строителството Румен Русев и третият обвиняем Петко Дюлгеров били в заговор срещу нея защото Русев искал да стане кмет на общината. Първите няколко минути преди началото на мярката, Иванчева бе в ограденото с бронирани стъкла пространство, което до този момент не е било използвано за настаняване на задържаните. Според съдебни репортери това е прецедент. В началото на мярката обаче тя и заместничката й Биляна Петрова бяха изведени от там и седнаха зад адвокатите си. 

Прокуратурата поиска постоянен арест за тримата обвиняеми, а съдът даде 15 мин почивка. 

Очаквайте подробности.