Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Иванчева по време на задържането й на 17 април.
Десислава Иванчева по време на задържането й на 17 април.

Строителният предприемач, който подал сигнала срещу кметицата на столичния район “Младост” в комисията за противодействие на корупцията, дълго време живял в Англия, научи “24 часа”.

Близо 20 разговора провели помежду си кметицата, посредникът Петко Дюлгеров, който е бивш кмет на “Младост”, и изнудваният предприемач. Десислава Иванчева дори звъняла на посредника и нощно време, за да уговори среща с бизнесмена. След това обаче тя бързо се отказвала от идеята си предаването на парите да става в малките часове на денонощието.

Разследващите вече са разпитали като свидетели служители на общината, сред които и секретарката на Иванчева. Жената била от години на този пост, включително и по времето на Дюлгеров. Според близки до разследването бившият кмет на “Младост” се навъртал около Иванчева през последните месеци. Служители смятат, че той е настоявал да бъде назначен, други пък предполагат, че лобирал за строеж.

Много е вероятно обаче днес Дюлгеров да бъде пуснат срещу парична гаранция и за него прокуратурата да не иска постоянен арест. Той написал обяснения от 4 страници веднага след задържането. След като бил обвинен като помагач на кметицата във вземането на подкуп, отново направил самопризнание.

Със сигурност прокуратурата ще иска от съда да задържи под стража Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Разследващите са иззели като доказателства записите от камерите в заведението, където двете жени са получили белязаните банкноти.