Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катя Педрини и Радостин Стойчев при представянето му в Модена. Българинът изкара само един сезон заради бунт на играчите срещу него.
Катя Педрини и Радостин Стойчев при представянето му в Модена. Българинът изкара само един сезон заради бунт на играчите срещу него.

Радостин Стойчев ще претендира за финансова компенсация заради преждевременно прекратения му договор с “Модена”. Италианският волейболен гранд освободи българския треньор след откровен бунт на целия отбор.

Почти всички състезатели на Стойчев обявиха публично, че не желаят повече да работят с него.

Бившият национален треньор бе привлечен миналото лято с договор за три години. Според италианските медии той претендира за оставащите суми по контракта му и щял да си търси правата по съдебен път.

Президентът на “Модена” Катя Педрини, която положи огромни усилия да привлече Стойчев и да му осигури топиграчи, явно е съкрущена от случилото се.

Тя публикува емоционално обръщение до феновете, в което признава за грешката си. Педрини се извинява и на треньора заради това, че не го е запознала по-добре с действителността в клуба. Което вероятно означава, че Ървин Нгапет и Бруно Резенде имат тежката дума. Лидерите на тима бяха напълно подкрепени и от играчи, които Стойчев доведе в “Модена” от "Тренто" като Тине Урнаут и Даниеле Мацоне. Капитанът на Словения Урнаут бил обвинен от треньора за една от загубите срещу "Кучине Лубе" в полуфиналната серия. Посрещачът не успял да отиграе в атака топката при мачбол за съперника. Мацоне пък открито заяви, че няма да изпълни тригодишния си договор с "Модена", ако Стойчев остане.