Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път в перфектна симбиоза ще зазвучат симфоничен оркестър, джаз музиканти, фолклорни солисти и бийт бокс шампион в концерта "Symphony Jazz" на композитора и пианист Ангел Заберски-син на 20 декември в зала 1 на НДК.

На сцената ще излязат едни от най-популярните имена от българската джаз сцена: Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Мартин Ташев, Стоян Янкулов - Стунджи, Тодор Бакърджиев, Борис Таслев, Михаил Михайлов и Димитър Узунов, 36-членен щрайх оркестър с диригент Григор Паликаров, както и интересни гост-солисти. 

Програмата съдържа авторска музика за брас и оркестър, известни джазови пиеси от световната сцена, както и български фолклорни пиеси за изпълнение от квартетния състав: Ангел Заберски (пиано), Михаил Йосифов (тромпет), Борис Таслев (бас), Стоян Янкулов – Стунджи (барабани).

Специални гости на спектакъла ще бъдат българският музикант, световен шампион по бийтбокс - Александър Деянов - SkilleR, човекът, който внесе културата на бийтбокса преди повече от 10 години у нас. През 2011 г. родният изпълнител става шампион на най-голямото международно бийтбокс състезание „Bscene Grand Beatbox Battle 2011" в Швейцария. Освен първото място Skiller грабва и сърцата на многолюдната публика, което му донася и специалната голяма награда в състезанието - „Best Show". За да затвърди репутацията си на най-добър в света година по-късно спечелва и световната титла на провелия се в Германия Beatbox Battle World Championship 2012.

Това не изненадва никого, взимайки предвид уменията, с които разполага българският бийтбоксър и всички хип-хоп влияния, като съчетава в много голям спектър от стилове в музиката, която създава. Едно от най-големите признания за него е, когато печели и престижната награда Икар на официалната церемония на Съюза на артистите в България за най-добър музикален пърформанс в „Ноктюрно - от прахта до сиянието". В кариерата си досега е имал изяви на международни сцени, сред които в Япония, САЩ, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Словакия, Гърция и др.

Освен това композиторът Ангел Заберски е поканил, като специален гост и най-младият сред успешните майстори на кавала у нас Живко Василев. Живко е основател на българската етно-джаз банда Outhentic, която съвсем за кратко успя да достигне до звездите от световната сцена и да колаборира с тях. Въпреки младостта си, той вече прославя българския кавал както на родна сцена, където свири заедно с Теди Кацарова, в проекта на Калин Вельов и Нина Николина - Pendara, с банда Del Padre и други, така и извън границите на страната ни. През 2015 година Живко е поканен от колумбийският басист Хуан Гарсия Херерос в проекта Snow Owl и заедно с венецуелския перкусионист, притежател на Grammy – Roberto Quintero и българският барабанист Стоян Янкулов – Стунджи, той стъпва на огромни международни сцени, фестивали и концерти в Австрия, Германия, Колумбия и много други.