Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„24-годишната полицайка, която беше ранена по време на мача Левски-ЦСКА, бе оперирана в ИСУЛ и няма да загуби окото си. Тя бе приета в болницата с тежка травма на едното си око и според дежурните лекари е имало опасност да загуби едното си око.

Младата жена е оперирана по спешност, интервенцията е успешна и полицайката ще възстанови зрението си.

Според лекаря, провел тази сериозна операция, всичко е протекло гладко за този тип травма. Извадено е стъкло 4,5 мм от окото на пациентката, предстои втора операция за поставяне на леща.

„Днес съм много по-голям оптимист. Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме чуждо чуждо тяло от окото – стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта. Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме операцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции”, заяви за „Здравей, България” в Нова тв Кючуков, началник на Очната клиника в ИСУЛ.

В болницата са били роднини на полицайката, съпругът й, колеги, преки началници.

Задържани са 33-ма фенове от двата отбора, предстои да се изясни кой е хвърлил пиратката.