Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вчера между 16 и 18 часа се озовах в центъра на София и първоначално си помислих, че започват някакви военни действия. Навсякъде униформени, охранителна полиция с каски, движението отцепено, военна полиция, бул. "Цариградско шосе" абсолютно пуст.

Първо реших, че от Сирия е пламнала третата световна война. После обаче пред турското посолството на бул. "Васил Левски" видях някакви съвсем нови модели огромни камиони на жандармерията и помислих, че е по-скоро някакъв локален конфликт.

И накрая се оказа, че имало футболен мач между "Левски" и ЦСКА. Агитките на двата отбора трябвало да се разходят из центъра на София до стадиона и за целта цялата столица бе блокиран за повече от два часа. Агитка дефилира като военен парад пред парламента в момент, когато вътре скандално отказаха достъп на майка на деца инвалиди. 

А по време на мача някакъв мъжкар с малка пишчица от едната агитка хвърли голяма самоделна бомба и рани много тежко полицайка на стадиона. Сега тя може да загуби окото си. 

Сори, че не съм прехласнат по българския селски футбол, но този смешен мач, на който са присъствали 10 хиляди зрители, заслужава ли окото на една жена, облечена в униформа? Заслужава ли и 300 хиляди души да бъдат блокирани в центъра в колите си за разходката на шепа шумни хора с бомби и знамена?

Съмнявам се...

Нека следващият такъв мач да се играе, гледа и аплодира някъде в полето извън София.

Четете още: 

Тук футболът е война, омраза и дивотия.

Ранената на дербито полицайка в операция, може да загуби едното си око.