Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Видео/ Youtube
Кадър: Видео/ Youtube

Григор Димитров се чувства добре физически и няма търпение да играе у дома, в Монте Карло. Роденият в Хасково тенисист живее в кралство Монако от няколко години. Там се готви и по време на почивката между различните турнири, предаде Би Ти Ви.

"Това е първият турнир на клей. Мястото е много различно, гледката е приятна. Страхотно е да си бъда у дома. Приключих с турнира в Маями рано, така че имах време да се прибера и да си почина, да се подготвя вкъщи, на тези кортове, на които скоро ще играя", каза Димитров.

Григор ще излезе за първия си турнир на клей още днес (16 април). Той ще си партнира с Давид Гофен срещу Манарино/Мартен в турнира на двойки.

През деня ще научи и името на първия си съперник на сингъл. Той ще стане ясен след изиграването на мача между Пиер Юг-Ербер и Паоло Лоренци.

"На клей се случват много неща за кратко време. Всичко може да стане на такава настилка. Винаги е интересно да играеш на клей, а и аз съм израсъл на такава настилка. Да видим какво ще стане. Надявам се да се представя добре. Нямам цели, но искам да се представя по-добре от миналата година. Искам да се представя на ниво на всеки турнир. Физически се чувствам добре, движа се добре по корта. За жалост миналата година имах проблеми с печеленето на оспорваните мачове на клей. Ако успея сега, сезонът ми ще е успешен", добави той.

Месец преди в Монако да отбележат Деня на майката, Димитров разкри, че майка му е била човекът, който му е подарил първата ракета в детството.

"За мен семейството е на първо място. Майка ми е човекът, който ми даде първата ракета. Винаги съм чувствал подкрепата ѝ. Тя е винаги там, когато имам нужда от нея. Не трябва да приемаш това за даденост, така че уважавайте своите майки!", посъветва българинът.