Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Воислав Шешел  СНИМКА: Ройтерс
Воислав Шешел СНИМКА: Ройтерс

Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел сравни въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия с нападението на фашистка Германия над Полша през 1939 г., предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Това е коварна агресия на САЩ, Великобритания и Франция срещу сирийския народ и сирийската държава. Агресията беше извършена подобно на нападението на Хитлер над Полша през 1939 г. Отначало лъжливо обвиниха президента Асад, че е насочил химическо оръжие срещу своя народ, а след това нанесоха удар от въздуха", каза Шешел в коментар за ТАСС. Той добави, че съюзниците очевидно са избягвали удари по сериозни военни обекти и дори не са се приближили до руските военни бази на територията на Сирия, а техните ракети вероятно са унищожили преди всичко обекти на сирийската противовъздушна отбрана.

Според Шешел ударите на САЩ са преследвали не толкова военни, колкото политически цели. Той изтъкна, че са изстреляни 110 ракети, но никой не е загинал, което означава, че ракетите са изстреляни, за да "запазят репутацията на западните политици".

"Американците обявиха, че това е единственият удар, ще видим как ще се развие ситуацията. Във всеки случай аз вярвам, че Русия няма да позволи на западняците да унищожат Сирия", заяви лидерът на сръбските радикали.

Четете още:

Разсекретен разузнавателен доклад показва, че Сирия е извършила химическата атака в Дума

5 предсказания за идването на ада на Земята: Сбъдналите се пророчества за двете световни войни и Октомврийската революция

Я Войната в Сирия започна! САЩ, Великобритания и Франция удариха с над 100 ракети по нея. Русия не била предупредена