Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сбъдналите се пророчества за двете световни войни и Октомврийската революция на Нострадамус, Молтке, Распутин, граф Чорни и нашия Методи Кусев

Измина повече от едно столетие от края на Първата световна война. Събитие, или по-скоро катастрофа, непозната дотогава в световната история. Милиони убити и осакатени, безчет човешки съдби погубени. Четири империи, които изглеждаха, че ще съществуват за вечни времена, изчезнаха от картата на Европа. Но най-страшното, което поражда, е превратът, наречен октомврийски, дал повече жертви и от двете световни войни.

И войната, и превратът бяха предсказани от хора, които притежаваха свръхестествени дарби, и ако човечеството се беше вслушало в техните мъдри съвети,

можеха да бъдат избегнати страдания, които не могат да бъдат забравени и до днес.

Нощта преди обявяването на войната главнокомандващият немската армия прекарва на командната си маса в Главната квартира. Внезапно по необясними причини генерал Хелмут фон Молтке изпада в транс - дишането и пулсът му са едва доловими, а погледът - безжизнен. В това положение той остава около десет минути, но когато излиза от него, е много променен. Защото изпаднал в това трансцендентално състояние той вижда ясно като на кино събития, които са се случили в далечното минало, както и такива, които предстоят. Вместо победоносна и бърза победа, Германия я очаква разгром. Даже първите победи, по време на успешното нахлуване на немската армия в Белгия и Франция, не носят радост и облекчение за генерала. Той изглеждал изхабен, с блуждаещи очи и с бръчки на лицето. Нищо в тъжното му изражение не подсказвало победоносния командир.

Подменен като главнокомандващ, генералът умира през 1916 г. Тогава най-близки приятели на семейството се събират редовно в дома му, защото неговата съпруга може да общува с него и той да й диктува какво ще е бъдещето на Европа. Германия ще изгуби войната, великите династии ще бъдат пометени от новите идеологии – комунизма и фашизма. Подробно описва как Ленин

ще създаде комунистическия режим в Русия

и какви ще са последиците от това. Как неизвестният ефрейтор, преименувал се на Хитлер, ще стане бъдещ фюрер на Германия и ще я доведе до морален и физически погром. Копия от тези изумително точни предсказания, около няколкостотин машинописни страници, бяха разпространявани тайно и преди, и след Втората световна война в Германия.

Почти половин хилядолетие 6338–те пророчества и около 1000 четиристишия на най–известния в света астролог и лекар Нострадамус вълнуват хилядите му изследователи, написани са около 10 хиляди изследвания върху творчеството му. Много от изцеленията му са смятани за чудотворни. Но постепенно се оттегля от медицината, получава духовно вдъхновени пророчества и видения за бъдещата история на човечеството столетия напред. Той ги записва, но много неразбрано, за да избегне преследването на Инквизицията. Сред тях за признати, че са се сбъднали, са годините, в които започва Балканската война и

персонално е споменат и цар Фердинанд,

както и кога ще избухне Първата световна война.

Той предсказва не само Октомврийската революция, но и разпадането на СССР. "В господарството на варварите значителна част от придворните ще бъдат избити". Тогава в Европа Татаро-Московията е позната като "господство на варварите". "Исус показва на пророка видение, в което пред 1917 г. ще се появи червен звяр, който макар и смъртно ранен (при нахлуването на Хитлер) изведнъж се изправя и завзема една трета от човечеството. Тогава "грандиозни митове ще подлъжат хората и ще причинят много бели". Детайлно описва трима антихристи. Първият ще се появи в земята на Атила и ще създаде нов Вавилон, който ще съществува 73 години и 7 месеца" (излишно е да го назовем - той е човекът, който унищожаваше църкви и монастири, заедно със свещенослужителите им и се ядосваше, че това става бавно и е недостатъчно).

И "в месец октомври ще се случи някаква велика промяна-такава, че бихте помислили, че машината на Земята е загубила своята естествена посока и е потънала във вечен мрак. Дотогава ще има велики земетресения, израстване на нов Вавилон, "презряна дъщеря, равна по мерзост на първия холокост и ще се задържи само 73 години и 7 месеци."

Властта на болшевиките се установява на 19 януари 1918 г. 73 години и седем месеца изтичат на 19 август 1991 г. - августовският пуч, когато КПСС е забранена. Преди това, през 1974 г. поетът Завалишин публикува в САЩ превод на това пророчество, според което съветската власт ще падне през 1991 г.

В началото на миналия век една сензационна новина в Русия, на която е бил свидетел народният лечител Петър Димков и е разказвана от него, не слиза от руските вестници седмици наред. В Петербург внезапно се е появил известният руски учен-изследовател проф. Чорни, изчезнал по време на експедиция в Тибет и смятан за загинал. Професорът обяснил, че падайки в една пропаст, до дъното на която не е било възможно да се стигне, той се закачил на храсти и бил спасен от местни козарчета. Те го закарали в тибетски манастир, където той бил излекуван и пожелал да остане. Но много важна задача за благото на Русия го накарала да се върне за известно време. Преди да я сподели, той показал своите необикновени способности, които бил придобил от монасите в манастира. Поискал две отдалечени една от друга стаи в двореца, в които да има и членове на императорското семейство. Пред входа на двореца на една ръка разстояние била разположена редица от войници. Когато комисията отворила запечатаните стаи,

във всяка от тях стоял професор Чорни!

Войниците твърдели, че той не е минавал през входа.

След този експеримент ученият съобщил, че руският народ изнемогва и аристокрацията и дворът на императора трябва коренно да променят начина на живот и на управлението си, защото ще започнат бунтове, а след тях и революция. Но най-страшното предстояло - световна война, която още преди да е завършила, ще доведе до катастрофа Руската империя. Професорът се прибрал в Тибет, а доколко предупредените се вслушали в неговите думи, вече знаем.

Престолонаследникът страдал от рядка и неизлечима болест, която никой не можел да излекува. Появил се в двора един полуграмотен

мужик-монах с необикновена дарба, който с молитви и цярове помогнал на единствения син на императора да живее. Това бил Григорий Распутин - станал крайно необходим за царското семейство, една от най-влиятелните личности в Русия, мразен от царедворци и управници, заклеймяван от църквата. Сладострастен съблазнител и пияница, маг и любимец на народа, боготворен и ненавиждан. Човек необикновен и необичаен, надарен със странни способности. За него самият цар Николай II споделя: "В минути на съмнения и духовна тревога аз много обичам да разговарям с него и след такъв разговор винаги на душата ми става леко и спокойно." (След такива думи по днешному можем да го назовем психотерапевт).

В неговата мистична натура е събрана непредсказуемата и непроницаема руска душа, могъщият дух на руския народ. "Лудият монах" - както го наричат безбройните му врагове, е обвиняван, че е причината за рухването на Руската империя, на чието място израства "Империята на злото".

"Злият демон на Русия прави предсказание,

което смъкна ада на земята", е любимата теза на съмнителни изследователи, предимно от съветско време.

В началото на 1916 г. Распутин пише писмо до руския император Николай II, запазено в архивите, в което е и съдбоносното предсказание:

“Аз чувствам, че ще си отида от живота до 1 януари. Царю на руската земя, ако чуеш камбанен звън, който ще ти съобщи, че Григорий е убит, знай, че един от твоите е подготвил моята смърт, никое от твоите деца няма да живее повече от две години. Царю руски, ти ще бъдеш убит от руския народ, а самият народ ще бъде прокълнат и ще стане оръдие на дявола.”

Распутин е убит, пророчеството е точно и ясно, сбъднало се е изцяло. Катастрофата е неизбежна и много скоро огромната страна, потънала в хаос, рухва Не минават и два месеца след убийството и започва Февруарската революция. Но най-страшното тепърва предстои и няма да свърши и за едно столетие - октомврийският преврат, наречен революция. Веднага след нея царското семейство е унищожено.

Виктор Владимирович Хлебников е един от основателите и виден деец на руския футуризъм - поет, прозаик, драматург. Приятел и сподвижник на най–видни дейци. Маяковски го признава за свой учител и рецитира на обществени места негови стихове. Манделщам казва за него, че всяка негова сричка е начало на нова поема. Той е един от най-изявените руски авангардисти, реформатор на поетичния език. Сред плеядата забележителни поети като Ахматова, Пастернак, Цветаева, Гумильов и много други, огромно е значението му за развитието на руската литература. Негова е инициативата за разширяване на пределите на руската словесност. Оказва влияние и върху руската и европейската авангардна поезия, музика и живопис.

Неговата прозорливост е удивителна и дълбоко впечатлява съвременниците му. Той предчувства Първата световна война, в която

Русия ще претърпи разгром

Още през 1912 г. в брошурата си “Учител и ученик” предсказва бурните февруарски и октомврийски събития през 1917 г. и на два пъти в печата продължава да настоява, че те ще се случат.Умира в бедност скоро след революцията на 37-годишна възраст, след като сам е видял своето бъдеще.

За чест и слава българска и ние имаме предсказания за тези смутни времена, и то още през 1913 г., когато един изключителен висш духовник написва и издава брошурата “Разгромът на България - Виновникът”. Това е старозагорският митрополит Методи Кусев, който също е убеден, че светът ще преживее световна война, след която Русия ще преживее крах.

“Ще видим, че фантомът, който поради жуменето ни се представяше в нашето въображение и ни се чинеше, че е велик наш покровител, а пък излиза, че той е виновен за погрома на България. Императорът каза “България ще се накаже” - Наказа се. Руската дипломация извърши погрома на България, за да се изпълнят думите на Императора.

За този смъртен грях ще бъде наказана Русия със страшен погром , много по-страшен от онзи, който й се нанесе във време на руско-японската война.

За направеният грях, за погрома

на България

ще се отплати с разгромяването, с разпадането на великата Руска империя.

Защо ще бъде наказана Русия? Защото се нарича “Святая Русь”.Техният грях е от политически характер, затова наказанието им ще бъде от политически характер. Русия най-много от всички ще бъде наказана с погром. Божието търпение се изчерпа. Това е внушението на духа. Амин.

(От един, който петдесет и шест години е работил за освобождението на Македония-Стара България- родом македонец-старобългарин ,истински окат русофил.)

Този "окат русофил", както сам се назовава, е Старозагорският митрополит Методи Кусев. "Русофил съм от детинство - пише той, но винаги съм разбирал, че не всякога руските интереси са съвпадали с нашите, българските". Затова - както пише негов виден съвременник - “патриотизмът на Методия минава границите на разума".

Обявеният за "личност на хилядолетието" владика, който няма равен на себе си духовник в борбите за независимост на българската църква, няма равен на себе си да предрича събития. Които са се стрували на съвременниците му, че не е възможно да се случат, но с неумолима съдбовност са се сбъдвали.

Той пророкува и бъдещата съдба на Руската империя в далечното й бъдеще:

“Както се е образувала, така ще се разпадне. Всичките крайбалтийски области - Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнемат. От Малорусия се образува отделна, самостоятелна държава. От Русия ще остане едно Московско царство.

Руската дипломация во главе със своя император приготвят такъв кюлаф на Руската империя. Ние казваме откровено и в техните очи истината: дано се покаят и се спаси Русия от предлежащия погром.”

От памтивека е така. Има ли племе или държава, които имат своя вожд, фараон или крал, президент, фюрер или партиен ръководител (в по-нови времена), винаги около тях ще има и прорицатели. Те ще предсказват събития, които обикновено ще са от полза на съответния народ, но най-много за този, който ще го управлява. Те не винаги ще се сбъдват, защото и не винаги вярата в тях е достатъчна. Но ето че има и пророчества, които ако не се бяха сбъднали, човечеството днес щеше да е по-щастливо.

Четете още:

Войната в Сирия започна! САЩ, Великобритания и Франция удариха с над 100 ракети по нея. Русия не била предупредена

Вкарват на Боби Михайлов най-красивия гол в историята, Богдан Дочев е обвинен за “Божията ръка”

Как Гена Димитрова ни отсрами във Франция, а аз носих на гръб пиян бъдещия известен писател Виктор Пасков из цял Париж

Признаването на Йерусалим знак за края на света