Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от най-популярните руски певци Филип Киркоров, който е от българско-арменски произход и е роден във Варна, написа трогателен пост в инстаграм по повод смъртта на композитора Тончо Русев.

"Печална вест току-що долетя за мен от България - отиде си великият композитор Тончо Русев, който почина на 86 години...

Именно той беше автор на първите ми песни, които ме направиха популярен - "Синбад Мореплавателят", за която си спомнихме наскоро в програмата, посветена на Иля Резник при Максим Галкин, "Ден и нощ", дуета с Ани Лорак "Попитай морето" и, разбира се, моята най-любима песен, донесла ми най-големия успех и любовта на милиони поклонници през далечната 1990 г. - "Ти, ти, ти".

Не мога да повярвам... Съвсем наскоро ние се срещнахме в дома на Тончо в София, когато гастролилах в България през септември 2017 г. И сега... Мислех ли тогава, че аз и баща ми Бедрос го виждаме за последен път? Не! Почивай в мир... Паметта за теб и за твоите прекрасни гениални красиви песни ще живее вечно в паметта и сърцето ми..."