Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КУПОН: Стела Джоджева (втората отляво) и Таня Кацарска (вдясно) обичат да се забавляват.
КУПОН: Стела Джоджева (втората отляво) и Таня Кацарска (вдясно) обичат да се забавляват.
МЕСЕЧНИ доходи колкото депутатска заплата са си докарвали двете секретарки на отстранената шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева, установи проверка на "168 часа".
Младите експертки Стела Джоджева и Таня Кацарска са съвместявали задълженията като помощнички на Илиева с отговорни позиции в администрацията на фонда.
Благодарение на това двете са успявали да си докарват стабилни месечни доходи. До началото на октомври 27-годишната Джоджева се е разписвала срещу 2069 лв. месечно. Колежката є Кацарска е вземала по-скромната сума от 1830 лв.
"Тези цифри са толкова брутални, че говорят сами за себе си. Не подценявам труда на секретарките, но не съм и подозирал, че заплатите им в България са колкото на колежките им в Англия", възмути се членът на комисията по земеделие в парламента Юнал Тасим.
Официално двете секретарки на Илиева
никога не са назначавани
на този пост, уточняват от фонд "Земеделие". По документи Стела Джоджева е началник сектор "Транспорт", а Кацарска е главен експерт в отдел "Координация и контрол". Реално, докато Калина Илиева ръководи фонд "Земеделие", с нейна вътрешна заповед двете чиновнички са "преквалифицирани" в секретарки. Те организират работните є срещи, приемат телефонните обаждания в кабинета, изготвят графика и обработват кореспонденцията є.
Въпреки натоварения си работен ден Стела и Таня успяват да се справят безпроблемно и със старите си ангажименти, твърдят от фонд "Земеделие".
"Задълженията на Джоджева като шеф на сектор "Транспорт" не са много големи. Нейната работа е да следи дали автомобилите на фонда са измити, изрядни и в добро техническо състояние. Тя приема и отчетите за изразходваното гориво и изминатите километри на всеки от шофьорите", разясняват от фонда как чиновничката е успявала да съвместява двете си длъжности.
Заради нетрадиционното комбиниране на секретарската работа и началническите си длъжности Стела Джоджева и Таня Кацарска получавали всеки месец
надбавка от 650 лева
Тези средства са им превеждани като допълнително материално стимулиране.
"Сумата е определена от изпълнителния директор заради допълнителната дейност по организацията, контрола и осигуряването на мобилността му", уточняват от пресцентъра на фонд "Земеделие" и добавят, че бонусите им се полагали и заради удълженото им работно време.
"Често им се е налагало да остават до 17,30 или 18 часа, а някой път и до 20 часа" - поясняват от земеделската институция.
Джоджева и Кацарска се ползват с непозната за повечето от колегите им привилегия, коментират ядосано служители.
"Заради напрегнатия график по приемането и разглеждането на европроектите всички масово оставаме след края на работното време. Вместо да ни
компенсират
шефовете ни орязаха допълнителните премии. Сега, ако на три месеца получим 100-200 лв. към заплатите, се смятаме за късметлии", възмущават се на новината за ежемесечните бонуси на двете секретарки служители на фонд "Земеделие".
С отстраняването на Калина Илиева от неофициалните пос­тове са махнати и двете є сътруднички.
НА ПОСТ: Кацарска позира на работното си място в кабинета на изпълнителния директор.
НА ПОСТ: Кацарска позира на работното си място в кабинета на изпълнителния директор.