Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Варненецът Явор Христов, който бе осъден от Варненския окържен съд на 9 години затвор за грабеж в условията на опасен рецидив, поиска мярката му за неотклонение да бъде заменена с по-лека. Присъдата му все още не е потвърдена окончателно. Тъй като той обжалва наказанието си, предстои делото му на втора инстанция да бъде насрочено. Варненските магистрати прецениха, че той трябва да остане зад решетките и потвърдиха мярката му - задържане под стража.

Явор бе признат за виновен от първоинстанционния съд за тоа, че на 7 юни 2016 година, заедно със свой познат, нападнали друг варненец в автомобила му и след заплахи и сила успели да откраднат чантата му, в която имало 470 долара, 1080 лв, лични вещи и документи, всичко на обща стойност 2458 лв. За подсъдимия Христов този грабеж е бил при опасен рецидив.

Втората съдебна инстанция назначи и изслуша в съдебно заседания в края на миналата година съдебно-техническа експертиза, която да установи местоположението на мобилните телефони на подсъдимите по време на деянието. Година и 9 месеца след първоначалния му арест и с висящо пред Варненския апелативен съд наказателно дело, Явор Христов поиска по-лека мярка за процесуална принуда. Съдът обаче намери, че всички законови основания за задържането под стража на подсъдимия са налични и остави без уважение молбата на му.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава постоянния арест на Явор Христов, осъден на първата инстанция на 9 години затвор за грабеж, извършен в съучастие е окончателно.