Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издирваната за контрабанда на кокаин варненка е задържана на 30 март тази година на летище Варна. Снимка Архив
Издирваната за контрабанда на кокаин варненка е задържана на 30 март тази година на летище Варна. Снимка Архив

33-годишна варненка, обявена за международно издирване за контрабанда на кокаин, е задържана на летището в родния си град. Състав на Варненския окръжен съд я остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража в извънредно заседание в неделя.

Очаква се властите в Германия да изпратят необходимите документи, освен европейската заповед за задържане, за да прецени съдът в морската столица, дали Фатма Д. да бъде екстрадирана, за да бъде съдена зад градица.

Обвиненията срещу Фатма са сериозни. Тя е залавяна на два пъти със сериозни количества кокаин на границата между Германия и Холандия. Обявена е за международно издирване от прокуратурата в германския град Бохум и две години е успявала да се укрива. Обвиненията срещу нея са за това, че на 7 ноември и на 18 декември 2016 г. е била задържана зад волана на куриерски автомобил, в който бил открит тайник. В него са намерени 4 кг. кокаин, а втория път – 6,7 кг. кокаин.

Издирваната за контрабанда на кокаин варненка е задържана на 30 март тази година на летище Варна. Незабавно са били информирани за местонахождението й съдебните власти на федералната република. С постановление на наблюдаващ делото прокурор в Окръжната прокуратура във Варна Фатма Д. е задържана до насрочването на същинското производство по европейската заповед за арест.