Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Серия домови кражби са разкрити от полицията, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР- Монтана.

41-годишен жител на областния град в началото на март станал мишена на апаши. От наследствения му имот в с. Владимирово е извършена кражба на микровълнова печка, помпа за вода и множество други движими вещи. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на кражбата са криминално проявените М.С./19 г./, 22-годишната Б.М., М.М./18 г./ и 17-годишен, и четиримата от същото село. Извършителите са проникнали в къщата, като са демонтирали стъкло на един от прозорците. Част от вещите са намерени и върнати на собственика им. Работата по случая продължава Участък Бойчиновци.

67-годишен жител на гр. Монтана, се оплакал , че от дома му е извършена кражба на домакински вещи и музикални инструменти. При извършеното разследване криминалисти от РУ Монтана са разкрили извършителите – братята В.В./23 г./ и С.В./25 г./ от с. Габровница и В.М./18 г./ от гр. Берковица. Част от вещите са намерени и върнати на собственика.

40-годишна жителка на гр. Монтана на 31.01.2017 г. подала жалба, че от двора на къщата й е извършена кражба на велосипед "Крос Скорпион". При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на участък „Огоста” са установили извършителите – братята В.В./23 г./ и С.В./25 г./ от с. Габровница.

На 12.03.2018 г. в РУ Монтана е постъпила молба от 54-годишен жител на областния град, според която от двора му е извършена кражба на маслен крик. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Монтана са установили извършителя – Ц.П./54 г./ от гр. Монтана. Откраднатата вещ е предадена от извършителя и върната на собственика. Събраните материали по преписката ще бъдат докладвани на Районна прокуратура Монтана.

Като цяло домовите кражби в област Монтана намаляват, уточниха от полицейската дирекция. През тримесечието на миналата година те са били 416, а от началото на 2018 досега са 312.