Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Днес ще направим това, което отдавна трябваше да направим - секс".

С тези думи 46-годишният Янко Тренчев се обърнал към 15-годишната ученичка от Благоевград Валерия преди да я изнасили, както твърди тя на 14 март.

Миналия петък момичето не отишло на училище заради здравословен проблем. Към 14 ч. то се отправило към квартирата на своя приятелка, която е на същата възраст. Причината за това била да си вземе двата суитшърта, които била дала на нея и на майка й Анна Тренчева. Трите се познавали отдавна и Валерия често гостувала на семейството, а понякога дори оставала и да спи у тях. На вратата обаче отворил бащата Янко.

Възползвал се от това, че са сами, и придърпал приятелката на дъщеря си вътре. Предложил й да правят секс, но тя отказала. Според нея въпреки съпротивата, той я изнасилил. Според прокуратурата й нанесъл удари по главата и тялото, притискал я и я скубел за косата в продължение на 4 часа. Странното в случая е, че точно преди месец в своя фейсбук профил мъжът публикувал призив към своите познати, гласящ "Не на насилието над децата". Дали обаче той наистина мисли така, след като момичето, което нападна, се оплаква освен от изнасилване и от физическа агресия?

Един от съмнителните моменти в тази ситуация е, че веднага след като се измъква, момичето отива не на обикновен лекар, а при съдебен медик, за да си извади медицинско. Показало синините и охлузванията по китките на ръцете си, твърдейки, че именно Тренчев й ги е причинил. По неофициална информация пред разследващите той признал, че е имал интимен контакт с непълнолетната, но обяснил, че това е било доброволно. Тепърва разследването ще изяснява дали е упражнено насилие върху девойката, но дори и такова да не е имало, мъжът подлежи на наказателна отговорност, тъй като момичето е непълнолетно.

Негови познати обаче са сигурни в невинността му и категорично казват, че няма как той да е извършил бруталното издевателство. Пред тях никога не е споделял, че има сексуални желания не само към деца, но и към други жени освен неговата.

От първоначалните показания на ученичката става ясно, че още преди една година шофьорът отново се е опитал да извърши блудствени действия със същото момиче, което гостувало често в дома му заради дъщеря му. Познати на мъжа се питат как така, ако още преди година е опитал да посегне на момичето, то е продължило да ходи в дома им.

"Познавам Янко от 35 години - разказва пред "168 часа" приятелят му Стефан Станчев. - Още от деца се знаем и мога да кажа, че той никога не би посегнал на никого."

По думите на познати на мъжа той не бил избухлив, нито пък налитал на бой. Когато се събирал с компания и пиели повече алкохол, при скандал той гледал да го потушава.

"За агресия не може и дума да става - разказват те. - Янко тежи 40 килограма с дрехите. Той се плаши само ако вдигнеш ръката си срещу него. Да удари някого е немислимо."

Съпругата на обвинения Тренчев - Анна, бе категорична, че мъжът й не е изнасилил момичето.

"С него сме заедно от 20 г. - разказа тя в съда. - За всичко друго може да го обвиняват, но не и за изнасилване. Това момиче често идваше у нас. Понякога го правеше дори с майка си. Бяхме приятели допреди няколко години. Майка й искаше да ми развали семейството. Казвала е на мъжа ми да ме изгони и да вземе нея."

Жената твърди още, че именно след тези думи и последвалият от тях скандал приятелството се развалило, но дъщерите продължили да дружат. Тя не отрича, че е имало период, в който с мъжа й били разделени, но причината не била в други жени, а сега отново били зедно и в прекрасни отношения. Анна Тренчева е категорична, че дори и да е имало полов акт, той е бил доброволен. Жената не харесва Валерия и майка й и дори казвала на дъщеря си да прекрати приятелството с тях.

"Майката работи в Кипър от години и оставя момичето и брат му сами тук - споделя Анна. - Наскоро се принуди да се върне, за да не я вземат социалните, защото имало сигнал, че е без родителски контрол. Чувала съм, че са я виждали в обкръжението на хора, които се занимават с наркотици. Този случай е чиста постановка на майката и дъщерята."

Казва, че не знае дали мъжът й не е имал нещо общо с майката на момичето.

"Той им беше гостувал наскоро - казва още жената. - Не знам какво е станало, дали я е обидил или е отказал нещо, но сега подозирам, че направиха постановка."

Какво още разказа Анна за съпруга си Янко четете в печатното издание на "168 часа".