Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Като дете не разбирах значението на думата "принц", бяхме като всички останали деца, разказа синът на Симеон Сакскобургготски

С течение на времето хората започват да виждат положителните неща от управлението на правителството на баща ми. Признанието започва да идва чак сега. Малко като ситуацията с Маргарет Тачър във Великобритания - отне 20 г. да се разбере какво е означавало нейното управление. Това заяви княз Кирил Сакскобургготски в интервю пред Нова тв.

На въпрос каква оценка от 1 до 10 ще постави на управлението на баща му, той отговори: 10. "Оценка 10 за направеното и 3 за нещата, които щяха да накарат хората да го преизберат. Но и Нелсън Мандела не беше преизбран. Те не са политически животни. Баща ми не е популист", каза принц Кирил.

На въпрос за неговото участие във формирането на кабинета "Сакскобургготски" той заяви, че "това са конспирации". "Познавах някои от хората. Може да съм споменавал, че трябва да се свържат с баща ми, но само толкова", каза принц Кирил и подчерта, че политиката не е за него. Най-горд с баща си бил в нощта на изборите, когато царят ги спечелил. Успехът бил неочакван. Друг момент на гордост бил влизането на България в ЕС и НАТО.

За Бойко Борисов принц Кирил заяви: Очевидно е умен човек, който знае как да се справи със ситуацията в България. България стои много добре.

Принц Кирил разказа за детството си - как цялото царско семейство обикаляло с каравана Испания.

"Тогава не разбирах много значението на думата "принц". Ходехме на училище като всички останали, а на ресторант - веднъж в годината за рожден ден. Исках да стана шофьор на камион, а после учен", разказа принц Кирил. Родителите му пък криели коледните подаръци от приятели и им давали по един скромен подарък. Баща им им купувал едно колело, за да се научат да го делят. "С брат ми беряхме домати на една нива. Отивахме в 7,30 сутринта. Получавахме по 10 песети за една щайга домати, или по 5 стотинки. Изкарвахме двамата по 3 лв. на ден. После с парите си купувахме въдици, за да ловим риба. Това беше страхотен урок. Моите дъщери също работеха като продавачки в магазин, защото исках да разберат как се изкарват 20 паунда на ден", разказа принц Кирил.

За България той каза, че е много близка до сърцето му. Имал много приятели и идвал на почивка тук, а след 10 г. можело и да живее в България.

За личния си живот сподели, че е "много щастлив" с приятелката му, която е англичанка.