Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Португалски гражданин е сред загиналите при поредицата терористични атаки вчера в Южна Франция, предаде Франс прес, като се позова на говорител на португалското правителство.

"Френските власти са потвърдили смъртта на португалския гражданин пред нашите консулски служби", заяви събеседникът на Франс прес, допълвайки, че не може да предостави никаква друга информация за загиналия.

Преди това френският президент Еманюел Макрон съобщи, че в резултат на терористичните нападения са загинали трима души, а 16 са ранени, цитиран от БТА.

Вчера сутринта във френския град Каркасон 26-годишният Редуан Лакдим нападна хора в автомобил, за да го открадне: един от пътниците беше убит, а водачът - ранен. Втората си атака извърши срещу трениращи близо до поделението си командоси, откривайки огън по тях.

Третото нападение той извърши в съседния град Треб: в местен супермаркет той хвана хора за заложници. В резултат на нападението загинаха още два души. Впоследствие Лакдим беше ликвидиран при щурм на супермаркета от специалните сили.

Отговорност за поредицата атаки в Южна Франция пое терористичната групировка "Ислямска държава".