Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любо Гребеца СНИМКА: Пиер Петров/архив
Любо Гребеца СНИМКА: Пиер Петров/архив

Доживотен затвор със строг режим за Любомир Димитров-Гребеца поиска прокурорът от Софийска градска прокуратура Бисер Кирилов.

Любо Гребеца, който беше осъден като член от бандата "Наглите", е подсъдим за убийството на Юлиян Лефтеров, известен и с прякорите си Кунгфуто и Кокошката и Иван Пайнавелов - Сапата. Техните тела бяха открити в Плана планина през 2010 г. Юлиян Лефтеров е убит на 8 януари 2009, а Пайнавелов 12 април 2009 г. Основен свидетел срещу Любо Гребеца е неговият доскорошен приятел от Наглите Даниел Димитров - Данчо Релето. Първоначално той е дал показания като анонимен свидетел на 8 януари 2010 г., но през септември 2017 г. бе разпитан като явен.

Според прокуратурата, основният мотив за убийството на Лефтеров бил проваленият му опит за мнимо отвличане. Целта била да се вземат пари от вуйчото на Юлиян. Мотивът за разстрела на Сапата пък бил скандал между него и Гребеца за джип. Адвокатите на Любомир поискаха той да бъде оправдан.

Защитникът Илиян Василев изтъкна, че целта на делото е да бъде скрит човекът с маската, защото ако бъде разкрит той ще се разбере и кои са шефовете на "Наглите". От показанията на основния свидетел Данчо Релето става ясно, че и на двете убийства присъствал неизвестен човек, който си криел с маска лицето. Думите на Василев бяха именно по този повод. Той изтъкна на финала на пледоарията си, че клиентът му го е страх защото ако не го е било страх е може би щял да каже кое как е било в действителност. В тази група Любомир и Даниел може да са обвиняеми, но като помагачи. Ако някой е търсил истината, Любомир пак щеше да е на подсъдимата скамейка, но с заедно с други лица.

"Не съм убил никой, бях много близък и с двамата. С Иван Пайнавелов никога не сме се карали", каза в последната си дума Любомир Димитров. Съдът ще обяви присъдата си в 17 часа.

Очаквайте подробности.