Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тоалетът на първата дама Десислава Радева в Израел за първи път предизвика освен недоброжелателни и позитивни коментари в социалните мрежи.

За визитата Радева е избрала светъл костюм, особено подходящ за слънчевото време в Светите земи. Първата дама носеше сако с три четвърти ръкав и пола няколко пръста под коляното. Дрехата бе покрита с фина дантела, а основен акцент бяха двата реда цветя по деколтето, покрити със сини камъни.

Лекият синкав оттенък на тоалета вероятно е избран неслучайно и е своеобразен реверанс към домакините, защото напомня за цвят от националния флаг на еврейската държава.

Въпреки това официалното облекло на първата дама отново предизвика недоброжелателни коментари.

“Тази жена все още не си дава сметка за ролята, която има до президента - написа риалити звездата Мариела Нордел във фейсбук по този повод. - И не разбира, че с незнанието си и твърдоглавието, което проявява, може да предизвика дипломатически скандал. И съвсем не работи за съпруга си, та камо ли за България!”

Според нея повечето израелци са ентусиасти, идеалисти, хора, които вярват и осъществяват каузата си.

“Но да се появиш в дантели, посред бял ден до скромно облечената съпруга на президента на Израел, е все едно да кацнеш в сиропиталище с визонено палто и в пълен гламур – разсъждава Нордел. – Да не говорим, че нарушава първото правило на протокола в такива случаи – никога не отивай на гости в тоалет по-официален от този на домакинята”.

Разбира се, Радева няма как предварително да знае как ще бъде облечена първата дама на Израел и от тази гледна точка критиките не са съвсем обективни.

Напоследък президентската съпруга залага на дантелата при официални случаи. Последният тоалет, който взриви социалните мрежи, бе също с дантела. Тогава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха с почти еднакви рокли на коктейла по случай националния празник на България.