Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

80% от световния тероризъм се корени в руското ФСБ, твърди в ефира на "Радио Свобода" съветският дисидент Владимир Буковски, коментирайки покушението над бившият шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Не е изключено отравянето на екссътрудника на ГРУ Сергей Скрипал да е опит за сплашване, с цел да бъдат свалени антируските санкции, коментира известният съветски дисидент

„Това продължава от много години: нови покушения, убийства. Нека да направим експеримент. И аз съм готов да се обзаложа, че ако изпратят две крилати ракети на Лубянка, нивото на международния тероризъм ще падне с 80%“, убеден е той.

Според Буковски в отравянето на Скрипал личи почеркът на спецслужбите на Руската федерация. В същото време целта на тези, които стоят зад употребата на химическо оръжие във Великобритания, е „да вдигнат мизата“, поставайки света на ръба на войната, за да бъдат свалени санкциите срещу Русия, смята Буковский.

„Това е целта на путиновата власт и тя логично се вписва в предположението за покушение на Скрипал и убийството на Глушков (бивш зам.-директор на „Аерофлот“ Николай Глушков беше намерен мъртъв в Лондон на 12 март - Гордон) по време на избухналия скандал. Това е умишлено нагнетяване на ситуацията. Путин, както би казал народът, сега си блъска главата, че макар да не са му обявили война, по-зле от това не може да бъде, казва правозащитникът.