Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Лекарите все още не дават ясни прогнози за възстановяването

l Пострадалата е спокойна, не чувства болка и не осъзнава през какво точно преминава

l Красавицата можела да се размине с инцидента, но се върнала по-рано от Лондон

l “Тази година със сигурност ще бъде още по-добра”, пише моделката преди два месеца

Дълга ще бъде борбата за пълното възстановяване на модела Кристин Илиева. 20-годишната красавица пострада тежко в катастрофата на певицата Дивна край село Българене по пътя Русе - София. Специалистите, които отговарят за нейното състояние, са категорични, че е много рано за точни прогнози.

От нейната майка Валерия Колчева "168 часа" научи, че Кристин е претърпяла няколко сложни операции. Агентката й Радостина Иванова от Inter Model's потвърди, че към момента никой не се ангажира с конкретни обещания и констатации. "Дори лекарите не знаят колко дълго ще продължи възстановяването на Кристин - призна Иванова пред "168 часа". - Разбира се, винаги зависи от конкретния човек, но при всички положения ще е поне година. Специалистите правят всичко възможно, но

не може да се каже, че няма риск.

В момента самата тя на практика не осъзнава напълно състоянието си, заради всички медикаменти, на които е подложена. Знае какво й се е случило, но не и през какво точно преминава сега. Затова е и спокойна, защото не чувства болка. От нея не се иска нищо освен да не изпада в състояния, които биха я сломили."

Агентката е възмутена от спекулациите и преувеличената информация в редица медии, заради което със съгласието на лекарите и родителите на Кристин оповести единствените верни факти. От ВМА също подчертават, че не са давали никакви официални сведения до момента и появилите се в редица онлайн издания твърдения от тяхно име не са истина.

Радостина Иванова потвърди, че моделката е била с тежки фрактури на двата крака и разкъсвания на десния. Веднага след инцидента тя е била приета по спешност в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен, където моментално й е направена първата операция от доц. Тодоров. След това бива преместена във ВМА, където още в първите дни е поставена в барокамера.

При този метод на лечение

се подава под налягане кислород,

минаващ през специални антибактериални филтри, като така се стимулира бързият му транспорт до всички тъкани и органи в тялото. По този начин там, където има наранявания, разкъсвания или деструктивни процеси, се достига до изключително добър възстановителен ефект. В барокамера се поставят пациенти след катастрофи, тежки наранявания и спортисти, претърпели инциденти, с цел бързото им влизане във форма. Сред диагнозите подходящи за подобно лечение са пресни фрактури на крайниците, трудно зарастващи рани, нарушено кръвообращение и т.н.

"Не може на 100% да кажем, че всичко с Кристин ще бъде наред.

Прогнозите биха били нереални -

обясни Иванова. - На този етап въобще не можем да коментираме професионалните й ангажименти. Важното е да се оправи, а всичко останало е на заден план и дори не се дискутира. Не знаем какви ще бъдат последствията и до каква степен ще се възстанови. Това не е нещо, след което човек може да е напълно такъв, какъвто е бил преди. За съжаление не е като да затвориш страницата и кошмарът да приключи завинаги."

Модната агентка разкритикува екипа на Дивна, който в същото време оповести, че певицата "cе чyвcтвa дoбpе здpавоcловно и нямa дo отменя ангажименти".

"Ако пиарите на Дивна наистина са казали това, определено трябва никога, ама никога повече да не работят като такива...!!!" - написа Радостина Иванова във фейсбук.

Също така в социалната мрежа тя сподели и мнението на Слави Трифонов, който заяви, че изпълнителката трябва да си понесе последствията за случилото се:

"Разбрах за катастрофата, която е направила – карала е със 120 километра в час, при разрешени 60. Грубо е нарушила закона, почти е убила спътничката си. И законът предвижда за това престъпление до 2 години затвор. Така че, ако прокуратурата и полицията докажат всичко това,

Дивна трябва да отиде в затвора."

За момента близките на Кристин мислят единствено за здравословното й състояние и за нищо друго. В действителност Илиева е можела да се размине с тежката катастрофа, защото по същото време е трябвало да бъде в Лондон, но се е върнала две седмици по-рано оттам.

На моделката са й предстояли пътувания, свързани с работата, отново до Великобритания и до САЩ.

"И все пак както каза майка й, това можеше да се случи навсякъде, затова не можем да си казваме: "Ами ако...", споделя Радостина Иванова.

В България Кристин работи с агенция Inter Model's, а зад граница има ангажименти към някои от най-големите агенции в бранша - FORD Париж, The Hive Лондон, The Lab Милано. Била е лице на Cuccio и JUNONA, ERRORS of YOUTH, а в момента е лице на пролетно-лятната колекция на TWINSET, на новия аромат на испанския бранд TOUS, на германския гигант New Yorker. Любовта към модата при хубавицата е наследствена. Валерия Колчева -

нейната майка, е била

първа подгласничка на Жени Калканджиева

в конкурса "Мис България" през 1995 г.

Самата Кристин винаги е споделяла, че обожава работата си.

"Искам да кажа, че за тази една година животът ми се преобърна на 180 градуса, запозна ме с уникални хора, също ми показа и лошата страна на любовта и приятелството - пише моделката в профила си във фейсбук само преди два месеца. - Тази една година мина за мен като на кино, динамична, красива, интересна и много луда.

Преживях неща, за които дори не съм си и мечтала.

Имах възможността да опозная света малко повече и да посетя уникални места. За тази една година аз самата се промених и си доказах, че съм голям, самостоятелен и отговорен човек и благодаря на моите родители, че са ме отгледали така, че да мога да го кажа това.

Благодаря и на моята майка агенция, най-вече на моя букър за всички възможности, които ми е представяла, и за това, че винаги е била до мен! И най-вече благодаря на Господ, че ме е дарил с шанса да правя това, което обичам и ме прави щастлива! Нямам търпение за Новата година, която със сигурност ще бъде още по-добра."

Кристин е известна и с това, че е била гадже на рапъра Кристо и е участвала в много от клиповете му.

Двамата се разделят миналата година, но не заради липса на чувства, а заради многото ангажименти на красавицата в чужбина. В свое интервю от 2014 г. рапърът споделя: "Това, което много ми харесва в нея, е, че винаги казва, ако нещо не е наред. Всичко това създава изключителна лекота в отношенията ни. Празнуваме всеки месец, откакто сме заедно. Веднъж й подарих заря и й казах, че това, което се случва в небето, е същото, което усеща сърцето ми, когато съм близо до нея."