Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Oчаквайте новата ни рубрика с впечатляващи научни открития, мистерии, конспирации и загадки

Ново проучване на медицинския център Beth Israel Deaconess Medical Center установи, че лъчетерапията и химиотерапията, които трябва да убиват раковите клетки, всъщност са причина за разпространението на болестта.

Според учените това лечение предизвиква възпаление, което на свой ред води до още по-агресивен растеж на туморите.

Един от професорите в проучването д-р Дипак Паниграфи доказва, че генерираните от химиотерапия отломки от мъртви и умиращи туморни клетки, могат да стимулират раковия растеж. Оказва се обаче, че този тип лечение е нож с две остриета.

Всъщност анализът се базира на няколко други изследвания. Едното от миналата година, публикувано в Science Translational Medicine доказва, че химиотерапията може да умножи клетките от рака на гърдата.

Проучване през 2013 г. по същата тема, установи, че химиотерапията стимулира разпространението и растежа на раковите клетки като същевременно уврежда здравите тъкани около тях. Освен това въздействието й върху туморните образувания предизвикват резистентност към химиотерапията. По този начин те стават устойчиви на най-агресивните видове лечение, което прави рака далеч по-смъртоносен.

В рубриката четете още:

Разриха мистериозната смърт на легендарния пилот Амелия Еърхарт

А ако Джак Изкормвача е жена?

24 мистериозни ковчези под Голямата пирамида в Гиза