Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загиналият в при инцидента в завод "Арсенал" е 26-годишен мъж, заяви областният управител на Стара Загора Гергана Микова. При инцидентът е и друг работник - 46-годишен. На място има работна група, формирана от самия завод и представители на полицията, пожарна и служба КОС.

Няма други пострадали, но има материални щети в помещението, където е работено. Другите работници са изведени успешно от мястото на инцидента.

По предварителна информация, в цеха е станало запалване, но причините за него ще се изясняват тепърва. Произшествието се счита за производствена авария, но това ще разследват инспектори от Инспекцията по труда от София и Стара Загора, които пътуват към мястото на инцидента. Завод 3 на "Арсенал", известен и като Барутната фабрика на фирмата, е мястото с най-много пострадали поради естеството на работата там. На 25 април 2016 г. в цех 120 на същия завод 3 при пренастройване на машина за смесване на различни видове барут тогава искра също предизвика пожар, който отне живота на двама души. Когато става въпрос за инциденти при работа с барут, експертите държат да се знае, че барутът гори, но не се взривява и затова в случаите като тези в завод 3 не ставало въпрос за взривове, е за пожари.