Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура  Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Мариян Ч., обвинен в убийството на неговата майка, съобщиха току що от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

36-годишният мъж е  обвинен в умишлено убийство по чл.116, ал.1 от НК, за което законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживот  без замяна.

Очаква се Окръжният съд да насрочи заседанието си днес следобед.

Жестокото убийство бе извършено около 18 ч. на 9 март в бургаския к-с "Лазур". Мариян и майка му Бинка живеели в апартамент в бл.5, двамата често се карали.

На 9-ти вечерта между тях отново избухнал скандал, при който синът, явно излязъл извън контрол, удушил майка си. 

След убийството Мариян сам позвънил на тел.112, но твърдял, че само е бутнал 76-годишната жена, тя паднала и издъхнала. При огледа на трупа обаче са установени множество синини по цялото тяло, а след аутопсията станало ясно, че причина за смъртта е задушаване.

36-годишният Мариян е дипломиран учител по физическо възпитание, но от години не работел. Съседи твърдят, че поведението му през последните месеци ставало все по-неадекватно, намекват, че имал проблем с наркотиците.