Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шумахера на преден план крие лицето си от фотообективите със синя качулка от анорак.
Шумахера на преден план крие лицето си от фотообективите със синя качулка от анорак.

Прочутият автокрадец Иван Янински-Шумахера е летял със 170 км/ч с черно ауди без номера, след като полицейски коли тръгнали да го преследват за взривения банкомат в столичния кв. “Илиянци”. Това стана ясно в Софийския градски съд.

В неделя прокурор Виктор Тарчев поиска постоянен арест за Шумахера и тримата му приближени, обвинени за взривеното устройство на 2 март на бул. “Рожен” 36 в София. Според разследването мъжете задигнали близо 12 хил. лв. В стремежа си да съберат всички банкноти те отмъкнали и пакети със семена от цветарския магазин в съседство на взривения банкомат.

Мъжете, които имат тлъсти кримидосиета, бяха оковани с белезници след гонка с полицията от София до Ихтиман. В аудито освен Шумахера се возели и Юлиян Ценев-Байката, Росен Цветков-Ръкспина, Пламен Попов. Колата била открадната в Пазарджик.

“Не сме виновни! Натопени сме”, оправдаха се в един глас четиримата. Съдия Ралица Манолова обаче не им повярва и ги задържа за постоянно, като се позова на събраните доказателства. Част от отмъкнатите пари били намерени разпръснати под една от предните седалки на аудито. Други - в черен сак на мястото, където Шумахера и компания били задържани от полицаите в Ихтиман. В сака имало и автомат “Калашников” и пистолет.