Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Радева
Десислава Радева

Проф. Любомир Стойков: Приликата в тоалетите е положителен знак

Две рокли са сред най-обсъжданите теми в последните 24 часа. На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, впечатление направиха сходните тоалети, с които бяха облечени първата дама – Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова. Двете рокли бяха решени в петроленозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики – в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка.

“За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните ни дизайнерки – Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие”, каза пред “24 часа” медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Първата дама беше в красива и стилна рокля с умерена дължина, направена от Невена Николова, която има ателие в Лондон. Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка, и шифон с флорални мотиви. В горната част на тоалета са инкрустирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То ѝ е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен с мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

“Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание за българския дизайн и начин за неговото популяризиране”, казва в заключение проф. Стойков.

Невена Николова
Невена Николова
Илияна Йотова
Илияна Йотова
Евгения Живкова
Евгения Живкова