Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Футболната легенда изхвърли ядовете от ежедневието, хвана си нова приятелка, а сега дундурка бебе у дома

"Съжалявам, мъртъв е", отсича докторът и се пресяга да спре дефибрилатора. Тълпата отчаяно моли медика да направи един последен опит и той се съгласява, въпреки че е сигурен в крайния неуспех.

Чудото се случва. Сърцето отново тупти, кръвта тръгва по вените, мъжът на земята поема глътка въздух. Зяпачите надават радостен вик, но лекарят продължава да е сериозен. Пациентът му е бил мъртъв почти осем минути, което означава, че пораженията върху мозъка са необратими.

И този път Бог, съдбата или равнодушната природа са играли в един отбор с Давид Жинола. Няколко дни след масивния инфаркт той отваря очи в болницата и казва "здравей" на сестрата. Той безпроблемно разпознава близките си, дори се опитва да се шегува с тях. Лекарите не могат да повярват, че бившият национал се е отървал без никакви последствия. Сърцето му бие благодарение на четворен байпас, но Жинола не ще и да чуе за сложната операция. Опитва да се шегува със собственото си състояние точно както се е отнасял с насмешка към заобикалящия го свят и преди да го сполети нещастието.

"Никой не вярваше, че ще се върна от оня свят. Когато все пак съм оживял, близките ми са били убедени, че ще продължа да съществувам под формата на

безполезен зеленчук.

Какво си спомням аз ли? Помня, че се радвах на футбола по време на благотворителния мач и в следващия момент просто съм заспал. Когато се събудих в болницата, се чувствах отпочинал и освежен. Винаги съм имал проблем със съня, но този път си бях взел дозата за много дълго напред", разказва малко след излизането си от болницата Давид Жинола.

Избраният за най-добър футболист в английската Висша лига за 1999 г. явно решава, че осемминутната му смърт е някакъв вид послание. Жинола го интерпретира по свой си начин и решава тотално да промени стила си на живот. Първата му работа е да се раздели със съпругата и да се обзаведе с приятелка, която е с 22 години по-млада от него. Жинола си поставя амбициозната задача да обиколи абсолютно всяко

екзотично кътче

на планетата в компанията на невероятно красивата Маева Денат.

Бившата звезда на ПСЖ, "Тотнъм" и "Евертън" е убеден, че му трябва максимално много свободно време и минимални ядове. Той зарязва всички рисковани бизнеси, които преди това са харчили от спестяванията и от нервните му клетки. Малко след избухването на световната финансова криза Жинола си беше признал, че е изгубил поне 40 процента от парите си, вложени в рисковани ценни книжа. Впоследствие той инвестира останалото в недвижими имоти и се издържа от наеми. Влага пари и във винопроизводството, което също му носи известни дивиденти.

Всички тези начинания обаче изискват твърде голяма концентрация, притеснения и психическа умора. А всички те, както е известно, съкращават живота на човека. Когато получава инфаркта, Жинола е на 49 и след излизането си от болницата е готов на всичко, за да удължи максимално престоя си на тази земя.

"В първата половина от живота си хищно преследвах успеха и парите. Израснах в сравнително бедно семейство. Баща ми си броеше стотинките, но винаги ни осигуряваше подаръци за Коледа. Ден преди да подпиша първия си договор, майка ми ме посъветва да мисля за времето, когато вече няма да съм известен футболист. От всяка изкарана десетачка половината заделях за "черни дни". После изгубих част от спестеното, но бях научен добре от родителите си и не претърпях пълно крушение. Точно тази предпазливост ми позволява да съм напълно независим и да се радвам на живота, колкото и да съм близо до смъртта", настроен е философски Жинола.

В момента той наистина

живее като 26-годишен бохем.

с усет към хубавите неща в живота. Връзката му с изящната Маева Денат се задълбочава и само преди дни двамата споделят новината, че са станали родители на момиченце. Жинола има две дъщери и от първия си брак, които покоряват с невероятната си красота и чар. Бившият футболист обяви, че се чувства подмладен от завръщането към ролята на грижовен татко.

"Щастлив съм, няма по-щастлив от мен. Бог ме дари с една изключително красива малка госпожица", похвали се Жинола и ясно подсказа как се чувства 2 години след като се върна от оня свят.