Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров отпадна изненадващо от Малек Джазири още в първия си мач от турнира от сериите АТП 500 в Дубай. Българската звезда излетя още в първия кръг след поражение с 1:2 сета.

При достигане до финал в надпреварата Димитров щеше да се върне като №3 в световната ранглиста, но поражението сложи край на тази възможност след Дубай. Джазири е от Тунис, на 34 г. и заема 117-о място в световната ранглиста.

Григор изпусна възможности за пробив още в началото, но го направи в края на сета и поведе 6:4.

Джазири обаче изравни и прати мача в решителен трети сет. При 5:5 във втория тунизиецът проби подаването на Димитров и сервираше за изравняване. Григор на свой ред стигна до възможност за пробив - за кратко дори остана впечатлението, че и пробил подаването на Малек и е изравнил за 6:6, след като Джазири прати топката в аут. Оказа се, че миг по-рано съдиите не са забелязали, че топката е излязла минимулно в аут след отиграването на Димитров. "Ястребовото око" отсъди в полза на Джазири, след което той спечели сервис гейма си и затвори сета за 7:5.

При 3:2 гейма в третия сет Димитров пропусна отлична възможност за пробив, който да му отвори вратата към спечелване на мача. След доста усилия Джазири се пребори и взе подаването си. След това последва неочакван шок за най-добрия български тенисист - тунизиецът го проби на нула и поведе. А след това Джазири взе своя гейм и поведе 5:3. Григор взе подаването си за оставане в мача и намали до 4:5. Последва сервис гейм на Джазири. В него Димитров стигна до възможност за пробив и изравняване, но при 30:40 тунизиецът показа характер и оцеля. А след това още при първата си възможност за затваряне на мача на своя сервис Джазири се възползва, изхвърляйки поставения под №1 в схемата Димитров с 4:6, 7:5, 6:4.