Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пъков може да излезе от затвора 5 месеца и 21 дни по-рано.
Пъков може да излезе от затвора 5 месеца и 21 дни по-рано.

Майката на малкия Петьо родила преди 3 дни друг син

Бизнесменът Цветан Пъков, който уби с джипа си 6-годишния Петьо в Панагюрище и бе осъден на 4 г. затвор, може да излезе условно предсрочно от затвора.

Съдия Десислав Любомиров от Софийския градски съд (СГС) реши в четвъртък да го пусне, преди да е доизлежал присъдата, от която остават 5 месеца и 21 дни. Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще внесе протест.

От 3 дни родителите на убития Петьо - Десислава и Петър Гевечанови, имат още един син. Родило им се момче, кръстили го Божидар. Двамата имат и друг син, по-малък брат на Петьо.

6-годишният малчуган загина през 2015 г. Цветан Пъков карал джипа си със 78 км/ч и прегазил Петьо, който пресичал улицата с колелото си. Бизнесменът се призна за виновен и получи по-лека присъда от 4 г. затвор. Родителите на убитото дете присъстваха на всички заседания, а майката неизменно притискаше до гърдите си снимка на малкия Петьо.

Вчера съдът обяви, че Пъков е зад решетките от 3 г. и 6 месеца и е излежал повече от половината от наказанието си, което е условие за предсрочно освобождаване. За да го пусне, съдът се позова и на доклади от администрацията в затворническото общежитие в Казичене. В единия пише, че Пъков вече се е поправил. Награждаван е много пъти и не е наказван.

Бил пускан в отпуск, работил и на външен обект. Нямало риск да извърши престъпление или да се укрие.

Адвокат поиска да бъде отменено и наказанието на Пъков 7 г. да е без шофьорска книжка. Съдия Любомиров обаче отказа. Последната дума ще е на апелативния съд.

През м.г. Гювечанови осъдиха застрахователна компания да им плати 260 хил. лв. обезщетение за смъртта на сина им.