Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Кацаров.
Георги Кацаров.

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е подал оставката си от поста, научи "24 часа". Пред наш репортер Кацаров потвърди информацията, но отказа какъвто и да било коментар.

Административният ръководител на районната прокуратура в Пазарджик е втори мандат на този пост. През септември 2015 г. автомобилът на Георги Кацаров бе запален в Септември. Подпалвачът Иван Грахов, който се оказа и убиец на българин в Украйна, бе задържан и осъден на 2 г. затвор.

Пред септември, м.г., името на районния прокурор бе замесено и във връзка с убийството на ресторантьора Наско Тонкев в септемврийското село Виноградец. Той бе застрелян от дете с пистолета на председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Тогава близки на убития обявиха, че Влайков е в близки приятелски отношения с прокурор Кацаров и е говорил веднага след убийството на ресторантьора с него по телефона с цел да заличи следите си. По заповед на гл. прокурор Сотир Цацаров бе проведено разследване по тези твърдения, което установи, че те не отговарят на истината.

По наша информация Георги Кацаров е подал оставка само като районен прокурор на Пазарджик, но ще остане в системата на правораздаване като редови обвинител.