Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на депутатите от ГЕРБ не изключи да се гласува оставка на шефа на здравната каса проф. Плочев, парламентарната група изслушва днес министъра

Президентът изглежда притеснен от обещаните ангажименти, които не е реализирал. Елена Йончева, негов най-близък съветник, с приближен до Цветан Василев са източвали КТБ. Президентът и БСП са едно и също.

Това обвини зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред bTV, попитан за коментар на атаката на държавния глава към министър-председателя Бойко Борисов.

"Когато нямаш реална дейност, реагираш така. Това е завист. Виждате международната програма на г-н Борисов", обясни поведението на държавния глава той. "Нормално ли е президентът да обижда българските народни представители за беквокалисти, да обвинява премиера а срещата във Варна на Турция и ЕС и да казваш, че домакинът ще поднася само шербет?", реторично попита Цветанов. "Ние никога не се пускаме, нито се спираме. Стремим се да бъдем обективни", подчерта той на въпрос дали Борисов активира хората от ГЕРБ срещу президента.

"Усещането у обществото, у европейските лидери и кредитните агенции е за стабилност на българското правителство и на българския парламент", категоричен е Цветанов. Той попита оше: "Искаме ли да бъдем част от Европа и НАТО, или искаме да сме в евразийския съюз?"

По всяка вероятност ще гласуваме оставката на зам.-председателя на парламента от БСП Валери Жаблянов. Не може да си на тази позиция и да се изказваш в защита на Народния съд, и да отказваш да отдадеш едноминутно мълчание в памет на жертвите му, изтъкна Цветанов.

"Имам висок праг на търпимост. Приемам думите на Волен Сидеров, че ако правителството падне заради Истанбулската конвенция, ще е заради мен, като някаква закачка. България е над всичко. За мен по-важна е целостта на парламентарното мнозинство", не се е засегнал зам.-шефът на ГЕРБ от думите на лидера на депутатите от "Обединени патриоти".

"Нека Славчо Велков каже заплашва шефа на касата. Ние търсим решаване на проблемите. Не мога да съм обективен дали проф. Плочев ще запази поста си. Днес ще изслушаме на парламентарна група здравния министър", каза Цветанов.

Няма опасност да не бъдат лекувани пациенти, в контакт сме и с касите в чужбина, увери той. И изрази учудване, че Плочев е поискал актуализация още през февруари, и то от Народното събрание, при положение, че въпросът се решавал от правителството.