Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През ноември м.г. Стефан Станев бе осъден на 25 г. затвор за убийството на приятелката си Виола Николова.
През ноември м.г. Стефан Станев бе осъден на 25 г. затвор за убийството на приятелката си Виола Николова.

Стефан Станев, който през лятото на м.г. уби приятелката си Виола Николова, има страст към ножовете, склонен е да обвинява другите за действията си и е враждебен към хората, от които не зависи. Това става ясно от мотивите към присъдата му, които вече са публикувани.

Станев получи 25 г. затвор през ноември м.г. Той се призна за виновен за жестокото убийство на 28-годишната студентка и така отътрва доживотния затвор. От мотивите на съдебния състав с председател Димитрина Ангелова става ясно, че жертвата е починала в страшни мъки.

Стефан и Виола се запознали през март и след 2 месеца заживели заедно. В нощта срещу 23 юни младата жена си легнала преди Станев. Около 5 ч сутринта той отишъл в спалнята, опитал да я заговори, но тя не отвърнала. Станев се ядосал, замахнал към стената със стик за голф. После го счупил в главата на приятелката си, съборил я на земята и почнал да я души. Ръгал я с 3 кухненски ножа във врата и гърба. Един от тях се счупил и острието останало в шията ѝ. След убийството Станев отпътувал за Созопол, а по пътя качил и ограбил двама стопаджии.

Сред причините за извършване на убийството съдиите посочват и семейната среда, в която Станев е отраснал. Майка му имала високи очаквания, а баща му бил незаинтересован към сина си. Стефан се друсал от 13-годишен. Присъдата не е окончателна, роднините на убитата ще обжалват.

Виола Николова
Виола Николова