Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров елиминира Давид Гофен след 6:3, 0:1 и отказване на белгиеца в полуфинален мач на тенис турнира от сериите АТР500 в Ротердам. В началото на втория сет световният номер 7 по нелеп начин нарани лявото си око с топката, докато опитваше контриращо воле от бекхенд, а дори 6-минутният медицински таймаут явно не му е помогнал.

Григор започна по-агресивно двубоя и взе първия гейм на 15, а при 2:1 успя да пробие съперника, макар и след два дюса. В следващия гейм Гришо поведе с 40:0 и затвърди добрата форма, която показва от началото на турнира. При 4:1 Гофен успя да се въре в двубоя, след като взе гейма на 0, след което беше близо до пробив. Ас на Димиров обаче неутрализира брейкбола на белгиеца, който не издържа на последвалия натиск на българина.

Три грешки от бекхенд на Григор и едва третият ас на Гофен го опазиха в дюс-а - 5:3. Белгиецът залагаше на агресивни и дълбоки ретури, които му помагаха особено на втори сервис на Димитров. В деветия гейм Гришо поведе с 40:0, но поредица от грешки доведе до изравняване от страна на Гофен. Добрият сервис на Димитров му помогна да завтори сета - 6:3.

Само 7 минути след началото на втория сет, и един спечелен гейм, от лагера на Гофен обявиха, че състезателят няма да продължи мача. Така Димитров се класира за финала след 61 минути игра.

Другият полуфинал в Ротердам е от 20:30 часа между Роджър Федерер и Андреас Сепи, като Маестрото вече се завърна на лидерската позиция в световната ранглиста.