Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убеждения без аргументи се наричат предубеждения. Трябва хората да се научат да отсяват зърното от плявата, празните приказки от логичните аргументи и лъжата от истината. Истина е само това, което действително се е случило.

А това, което се е случило, остава материални следи и може да бъде доказано. Никой досега не показа и няма да покаже нито един документ, който да показва генерал Луков като антисемит, като привърженик на участие на България във войната и като привърженик на Хитлер. Напротив, всички документи говорят за обратното! И е нечовешко да се клевети жертва на тероризъм и да се нанасят допълнителни травми на близките му. Било от незнание, било от предубеждения, било от конформизъм или злоумишленост.

Баш пък най-големите престъпници - комунистическите, които избиха по особено жесток и брутален начин десетки хиляди българи, баш те ревнали с цяло гърло! Колко души е убил Луков ? Колко души са убили легионерите? Николко!

От убийци, терористи и московски подметки, както и от симпатизанти на комунистическите убийци и терористи морал няма да дочакаме! Само лъжи и клевети!

И ако това ще внесе яснота, аз не харесвам нито стилистиката, нито възгледите на голяма част от участниците в т.нар. Луков марш. И думата "марш" не харесвам. Трябва да е шествие за напомняне на жертвите на комунистическия терор. Включително на тези от 1923, 1924 и 1925! И трябва да се разкаже за личността на ген. Луков, която е личност на почтен български патриот, отличен офицер с талант и качества, на човек, отвратен от гоненията срещу евреите и презиращ Хитлер.

Не харесвам, че участниците в Луков марш крещят като малоумни:

"Ге- не -рал Лу-ков!" Това е простотия.

Факлите мога да преглътна, защото с факли се осветява тъмнината и се разпръсква светлина. С факли бяха почетени жертвите на Шарли Ебдо в Париж и Рим.

Но не харесвам анахронизма на униформите и пр. простотии.

Но най-много не харесвам български демократи да настояват да се забраняват мирни шествия.

Без значение дали участниците в тях са ни симпатични и ли не, дали харесваме стилистиката на тези митинги, дали приемаме възгледите на организаторите. Без разлика дали става дума за Прайд парада, за Луков марш, за анти- натовски или антиправителствени демонстрации или за протести на Зелените, за протести на майките или на защитниците на животните.

Това е принципен въпрос за всяка демокрация и по този въпрос аз не искам да правя компромиси и ще се боря срещу всяко посегателство на конституционно гарантирани права на българските граждани.

Коментарът е от фейсбук