Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Историята с хейта към "Лили рибката" и вкарването и в "джендър" темата е същата, като тази за премахването на "не***ски крал" от книгата за Пипи и поставянето на Кармен на Бизе с променен финал, в който Кармен не е коварен персонаж.

Аз имам една дума за това - "културна революция".

Ние си мислим, че имаме гражданско общество, но всъщност имаме "хунвейбини", които са готови да цензурират, мачкат и стъпкват всичко, поставяйки го в графата "така казаха гражданите".

"Защо си купи баничка? Попита ли гражданското общество дали да си купиш?".

Или - "Защо нощем свети луната? Къде е гражданският контрол над светенето и?".

По същия начин, маскирани като "загрижени граждани" хунвейбините от двете групи - "либерали" и "консерватори", "социалисти" и "християндемократи", "еколози" и "патриоти", "ЛГБТИ" и "анти ЛГБТИ" мачкат всичко, което може да им влезе в употреба в тяхната безмислена и отвратителна война.

Всичко.

Дори и най - обикновените човешки дейности биват вкарани в калъпа на тая епична десктоп битка, която приключва в деня на парламентарните избори, когато всички тия безмислени по своята същност групи отиват до урните, за да изберат "още от същото" и после отново да започнат да се карат за граждански квоти в яденето на варена царвеица и за граждански контрол в пиенето на лимонада с подсладители.

Аз не съм гледал "Лили рибката".

Прочетох писмото на продуцента, който е изстрадал филма си и знам едно - ако не бяхме в състояние на посткитайска културна революция, щяхме да сме загрижени не за "джендър" темата на филм, чийто сценарий е писан години, преди въобще да се появи тази тема, а за факта, че киното ни се финансира зле, проектите, които печелят са спорни, а филмите, които имат успех у нас не са били удостоени с високата чест да бъдат припознати от ерудираните комисии.

Дайте да говорим за това.

За истинските проблеми.

С истерии и претоплени манджи занимавайте някой друг.

И помнете - хунвейбините биеха своите професори на площада в Пекин.

Помнете го, когато решите да биете някой, щото не ви се вмества в опорките.

Шапки долу за хората, които дръзват да правят изкуство на тази територия.

И или дайте да говорим за проблемите в изкуството и културата.

Или замълчете завинаги и се концентрирайте във важни теми като кърменето в МОЛ-а.

В неговите екологичен, патриотичен и полово равноправен аспект, или каквото ви казват там вашите модификации на цитатника на Мао...