Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Организацията още през 2014 г. предупреждава членовете си как ще ги атакуват

Hа 24 септември 2014 г. "Трансджендър Европа" обявява на сайта си, че страните, които ратифицират Истанбулската конвенция, че тя ще бъде използвана като "инструмент".

"Документът изисква държавите да правят "дю дилиджънс" при отчитането на превенцията, защитата, разследването и санкционирането", отбелязват от организацията на хората с различна сексуална ориентация. Според тях "конвенцията съдържа първия международен документ, обвързващ

определението "джендър"

и изисква то да бъде взето предвид при прилагането на документа и когато се оценяват предприетите мерки".

В организацията са повече от доволни и, че контролните органи като GREVIO ще работят тясно с неправителствените организации.

"Групата ще събира информация за ситуацията в отделните страни от официалните власти, гражданското общество и независими институции за човешки права - пише още в сайта на "Трансджендър". - Въз основа на това проучване групата ще изготвя препоръки как отделните страни да решат посочените проблеми."

В заключение "Трансджендър Европа" предупреждава, че ще има "консервативни групи, които са уплашени от необходимостта да въведат "джендър" в националния закон. Мобилизирайки се срещу ратификацията, те гръмко се изказват срещу "джендър идеологията" или "джендър теорията", заплашвайки, че това ще доведе до

колапс на семейството

и обществото като цяло".

В случая може само да се гадае как целият този инструментариум ще се използва от някои по-агресивни неправителствени организации, както и да се надяваме, че няма да се превърне в откровен рекет срещу правителството.