Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков СНИМКА: АРХИВ
Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков СНИМКА: АРХИВ

Извинение за показването на среден пръст в ефир направи в понеделник програмният шеф на БНТ 1 и водещ на “Още от деня” Емил Кошлуков. В петък той показа неприличния жест при разговор с еколози.

“Нямам никакво оправдание. Дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Той беше провокиран от подобни жестове, придружени с обиди срещу мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава”, заяви Кошлуков.

“И като дисидент, и като политически затворник, и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Съжалявам за това, което стана. Няма да се повтори повече”, обеща Кошлуков. Но добави, че ако пак атакуват журналист, отново ще реагира, но по-възпитано.

“В моя светоглед има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми - полицай, лекар, учител и журналист”, обясни той. “Помня времето, в което нямаше свободно слово и демокрация. Така че всеки, който нападне журналист, посегне на полицай, който си позволи да бие учител и лекар - реагирам първосигнално”, каза Кошлуков. “Може да ми дойде някой ден акълът и на мен, макар че съм на 52 г.”, завърши той.