Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рецидивистът Симеон Димитров ще бъде съден за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
Рецидивистът Симеон Димитров ще бъде съден за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

30 минути Симеон Димитров удря с ръце и крака 88-годишния дядо, с когото преди това ял и пил

Нищо не предвещава, че в нощта на 7 август м.г. мрачен и оскотял дребен рецидивист ще окървави спалнята си, в която през вечер се напива и пребива за забавление любимата си. 36-годишният Симеон Димитров излиза от затвора преди 9 месеца. Съдебното му досие е пълно с нощувки зад решетките, има 9 присъди за кражби и шофиране без книжка и пиян.

На ул. “Жълта вода” № 8 в софийското с. Владая Симеон дели покрив със Снежана Йорданова. Нямат брак, живеят на семейни начала. Къщата, в която мъжът и жената прекарват дните си, се състои от 3 постройки, разположени една до друга без връзка помежду им. В другите две живеят майката на Симеон и двамата му братя. Къщата на фамилията е далеч от центъра на селото.

В дома на Симеон и Снежана има най-потребното - баня, кухня и спалня, в която освен единично легло е сложена и маса със столове и фотьойли.

Симеон, който е роден през 1981 г. в Кюстендил, не работи нищо.

Прекарва

времето си в

безделие

Почти всяка вечер посяга към алкохола и се напива до безпаметност. Не е зависим, казват обаче експерти по разследването на Софийската градска прокуратура.

Снежана се препитава като проститутка. Парите от безразборния секс носи вкъщи. Освен за нея и Симеон тя заделя и за непълнолетния си 15-годишен син Тодор. Той е дете от друг мъж, въпреки това момчето живее заедно с майка си в къщата във Владая.

В случаите, когато алкохолът завладее Симеон, той показва рогата си. Буйства, става неудържим, няма задръжки. и се нахвърля да бие Снежана.

Удря я с ръце и я

рита с крака,

където свари - по главата и тялото, установява разследването. Кавгите между съпрузите основно са заради беднотията и злоупотребата на Симеон с чашката.

Към 19 ч на 7 август 2017 г. Симеон и Снежана се прибират вкъщи заедно с 88-годишния Никола Атанасов. Старецът е вдовец и баща на 2 дъщери. Близък приятел е на Симеон и Снежана, тъй като често ходи на гости в дома им. Към компанията се присъединява и синът на Снежана - Тодор.

Младежът се втурва към кухнята да помага на майка си за вечерята. През това време Симеон и Никола седят около масата в спалнята. Често си казват “Наздраве” и вечерят. “Въпреки алкохола двамата мъже са били в състояние, което им позволявало правилно да възприемат фактите от действителността, както и да разбират свойството и значението на извършените от тях постъпки”, пише в експертизите по делото.

След 3 ч пиене агресията на Симеон се отключва след забележка на жена му да не прекалява с алкохола. Симеон обаче я засипва с грозни обиди. Взема кухненски нож и с дясната си ръка

го насочва към

нея, готов да я

промуши

В този момент, очевидец на съпружеската кавга, Никола се изправя, хваща ръката на Симеон и го моли да спре. Разяреният мъж пуска ножа и казва на Снежана, че ще продължи да пие. “В такъв случай повече нямам намерение да стоя тук и си тръгвам”, отвръща му жената. Тези думи обаче ядосват още повече Симеон и той започва да я удря. За да предотврати случващото се, 88-годишният старец хваща ръцете на Симеон откъм гърба му. Уплашена до смърт, Снежана заедно със сина си бягат от къщата и минути след това звънят на тел. 112 и викат за помощ полиция.

Обвинението в съда ще поддържа прокурорът от Софийската градска прокуратура Виктор Тарчев.
Обвинението в съда ще поддържа прокурорът от Софийската градска прокуратура Виктор Тарчев.
През това време Симеон се отскубва от хватката на Никола, но удря главата си в масата и се разгневява. “Тогава е взел решение да лиши Никола от живот незабавно”, категоричен е прокурорът по делото Виктор Тарчев. Симеон се обръща срещу стареца и започва да го налага с юмруци и ритници по главата, шията и гърдите.

Зверството продължава от 22 до 22,30 ч.

Никола е бит

ожесточено,

удрян е на едни и

същи места

Строшени са и бутилка и огледало в тялото на възрастния мъж. При побоя са му счупени 10 ребра.

През цялото време Никола е в съзнание. “Изпитвал е значителни болки и страдания, както и чувство за безпомощност, страх и ужас от смъртта”, е становището на съдебномедицинските експертизи.

Към 22,30 ч в зловещата къща пристигат изпратените от 6-о РУП полицаи, които стават очевидци на зверството. Задържат Симеон и викат линейка за Никола.

В 2,01 ч

възрастният мъж

обаче издъхва

в Клиниката по спешна неврохирургия в “Пирогов” заради развилата се в белите му дробове мастна емболия. Това е неизбежна последица на причинената му гръдна травма, казват вещите лица.

Прокурор Виктор Тарчев подвежда под наказателна отговорност Симеон за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост при условията на опасен рецидив. Той приема, че кръвопролитието е извършено с изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

Делото ще се решава от състав, оглавяван от съдия Антон Урумов.
Делото ще се решава от състав, оглавяван от съдия Антон Урумов.
От 10 август м.г., когато съдът потвърди ареста на Симеон, той е зад решетките. Пред разследващите рецидивистът казва, че не е искал да убива. Делото му вече е на вниманието на Софийския градски съд. То ще се решава от състав, оглавяван от съдия Антон Урумов.

Оправдават го за кражба на жигули

Симен Димитров има и оправдателни присъди в сериозното си съдебно досие.

Една от тях - за кражба на жигули, е четена през януари м.г. от Софийския градски съд.

Прокурор дава на съд Симеон и негов авер затова, че между 13,30 ч и 22,10 ч на 1 февруари 2009 г. в столичния кв. “Борово” задигнали кола, която струвала 540 лв. Преди това влезли при колата, счупвайки ограда.

След около 30-40 минути търсене жигулито било открито в района. Колата била с отворен капак, без акумулатор, страничен прозорец и дамаска на шофьорската седалка. Стартерът също бил изтръгнат.

Междувременно полицаи от 6-о РУ забелязали, че наблизо в паркиран мерцедес седят трима мъже, сред които и 2-мата бъдещи подсъдими. Униформените иззели от колата плетени ръкавици, клещи, отвертка и ключ, с които подозират, че е откраднато жигулито.

Софийският районен съд, а по-късно и градският са единодушни, че намерените вещи не са безспорно доказателство, за да бъдат осъдени мъжете. “Наличието на ръкавици, клещи, отвертка и ключ не може да се обсъжда дори като косвено доказателство за авторството на деянието, тъй като, както е възможно същите да послужат за взломяване на кола, така е възможно да бъдат съхранявани в автомобила на всеки един шофьор”, пишат съдийките Мина Мумджиева, Костадинка Костадинова и Мария Богданова. Те не приемат и събраните с куче мирисови следи, които по закон не представляват доказателство.