Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Григор Димитров заяви в интервю за БНР преди днешния старт на силния тенис турнир в Ротердам с награден от почти 2 млн. евро, че физически се чувства по-добре и се надява един ден да спечели този турнир.

В навечерието на тенис турнира в Ротердам кореспондентката на БНР в Холандия Фани Богданова разговаря със спортист №1 на България.

"В момента не усещам вече напрежение в рамото до такава степен. Тренировките през последните дни вървят много леко, което ми помага и също така допринася за това да бъда по позитивен. Да се надяваме, че с всеки един изминал ден ще се чувствам все по-добре и по-добре. Относно целите ми в турнира, гледам мач за мач. Това ми е едва трети турнир за годината, така че искам просто да не мисля много срещу кого играя и какво бих могъл да постигна в турнира", обясни тенисистът.

"Всеки един мач в турнир от ранга на този в Ротердам е труден. Видях вече схемата. Повечето играчи, ако не всеки, ще имат труден мач, но точно за това сме тук, да играем и да се забавляваме, а не да търсим само лесни победи. За мен А-Бе-Ен Амро е един от най-добрите турнири от АТП сериите, в които съм играл. Този турнир от години съпътства моята кариера. Винаги ми е било приятно да играя пред публиката в зала „Ахой” и се надявам един ден да успея да спечеля турнира в Ротердам и да вдигна в ръцете си трофея, покрай който минавам всеки път, когато излизам на централния корт", сподели Димитров.

"Надявам се през тази седмица да мога да настройвам успешно към играта на всеки един от съперниците си и с всеки изминал мач да навлизам в по-добра форма. Надявам се и че рамото няма да ме предаде и ще продължава да се подобрява. Идните дни очаквам трудни мачове, такива срещу доказали класата си играчи през годините", каза още той. 

Очаква се българинът да излезе на корта за първия си двубой срещу японеца Юичи Сугита във вторник. Димитров е поставен под номер 2 в схемата на турнира от АТП 500 вместо по-рано обявения номер 1, тъй като в последния момент Роджър Федерер изяви желание за участие в надпреварата. 

Директорът на турнира в Ротердам Рихард Крайчек вече няколко години търси възможност да върне в турнира Федерер. При отдалата се съвсем неочаквано възможност той веднага осигури „уайлд кард” на номер 2 в света.

Федерер се надява отново да стане номер 1 в света, а пътят към това е достигане на полуфиналите на турнира в Ротердам. Засега швейцарецът е престоял 302 седмици на върха на световния тенис, но вероятно му предстоят и още. Ако успее да постигне целта си, след седмица той ще е не само №1, а и най-възрастният №1 в историята на тениса.

За българските привърженици на Димитров мечтаният нов дуел между Григор и Федерер е на път да се случи, но това само при едно условие, че и двамата достигнат до финала на турнира в Ротердам.

За целта през уикенда Григор Димитров проведе две тренировки. В неделя заниманието под ръководството на Даниел Валверду се състоеше от отработване на различни елементи от играта на Григор – сервис, топ спин форхенд, слайс бекхенд и отиграване на удари дълбоко по ъглите на корта.