Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Австралийският бизнесмен Клив Менсинк, издирван от властите за укриване на данъци и злоупотреби за 300 милиона долара, се укрива в София, твърдят австралийски медии.

Менсинк е племеник на влиятелния австралийски бизнесмен и политик Клив Палмър, чиято втора съпруга е българката Анна Топалов-Палмър. 

49-годишният беглец от правосъдието е сниман от News Corp миналата седмица в нашата столица. Той е уловен от фотографския обектив, докато си тръгвал от кино със своята приятелка Габриела Константинова.

Оказва се, че Менсинк е почти неразпознаваем, защото е загубил значително тегло и е пуснал брада. Предполага се също така, че той е похарчил хиляди за пластични операции.

При сблъсъка си с репортер на News Corp бизнесменът изглежда "ужасен", отказва да отговаря на въпроси и се скрива в пешеходен подлез. В същото време неговата приятелка се опитва да го защити: "Моля, можете ли да говорите по различен начин и друг път".

Габриела Константинова (дясно).
Габриела Константинова (дясно).

"Не съм говорил с него изобщо", обясни бившият депутат Палмър, след като бе потърсен за коментар. - Не знам къде е. Не мисля, че този човек прилича на него. Очевидно тези снимки са направени с фотошоп".

Менсинк напуска Австралия през юни 2016 г., месеци след срива на рафинерията в Таунсвил, на която е директор. След себе си бизнесменът оставя 300 млн. долара дългове и почти 800 души без работа.