Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сотир Цацаров. Снимка Архив
Сотир Цацаров. Снимка Архив

Главният прокурор Сотир Цацаров не е получил сигнал от соцлидерката Корнелия Нинова във връзка с обвиненията й, че прокуратурата в Шумен се меси в партийните работи на БСП, обяви самият той.

"В момента, в който г-жа Нинова представи документи за твърденията си, проверка ще има. Колегите от Шумен са проверявали документно престъпление. Едва ли може да се говори, че са проверявали партийна дейност", декларира Цацаров.

Коментарът му дойде след думи на Нинова, че покрай разследване на активист на БСП от Шумен районната прокуратурата в града е изискала партийни книжа. 

"За съда - или добро, или нищо. Искам да благодаря на колегите си Столичната дирекция на вътрешните работи и Софийската градска прокуратура за свършената работа", каза Цацаров по случая с обвинените за помагачи начело с Ивайло Борисов-Ториното за отвличането на Адриан Златков. По-рано днес апелативният съд в София пусна четиримата задържани от ареста срещу парична гаранция.

"Имаме подозрения кой може да е поръчител на отвличането", каза пестеливо главният прокурор.

Цацаров коментира и последната акция на спецпрокуртурата в Септември, при която кметът Марин Рачев получи 2 обвинения за злоупотреби с обществени поръчки. "Притеснителното е, че срещу такъв тип кметове е имало сигнали както в местната прокуратура, така и в местната полиция. Притеснителното е, че по такива сигнали не е било отреагирано. Чуха се обвинения срещу ДАНС, че документи оттам попаднали в нощното шкафче на кмета на Септември. Проверка показва, че тези документи на ДАНС са преминали и през прокуратура, и през МВР и така са стигнали до нощното шкафче на кмета. Следователно подозренията не трябва да се насочват към ДАНС, а в нашия двор и в този на МВР", каза той.